bulvės

Vieno indo vakarienė - kalakutiena su daržovėmis

08:00

 Nors paskutiniu metu buvau kiek apleidusi virtuvę, draugai vis primena, kad mėgstu gaminti :) vieni atodūsiais "o tai šitam vakarėliui nieko neiškepsi????" kiti mažomis dovanomis. Kai Maggi atsiuntė 6 skirtingus kečupus - net nežinojau, ką su jais daryti, todėl paskelbiau savo Facebook mini konkursėlį, kad pasisemčiau idėjų. Laimingas komentaras buvo merginos, kuri pasiūlė kečupu gardinti ryžių sriubą (mano močiutė taip darydavo, sukėlė šiltus prisiminimus apie pietus pas ją...). Daug kas siūlė išbandyti marinuojat mėsą, tad nusprendžiau patarimu pasinaudoti. Be to norėjau vakarienės, kuri kitą dieną būtų tinkama neštis pietums į darbą. Manau man pavyko. Antra pusė gyrė, kad tai vienas skaniausių jo valgytų patiekalų (gal tiesa, o gal pasiilgo normalaus naminio maisto ne sumuštinių pavidalu :)) ). Be to - tai yra vienos skardos patiekalas (heh, beveik kaip Bajalių knygos pavadinimas :) ), labai patogu, visus ingredientus dėti iš eilės, o pabaigoje - puikus rezultatas.
2-3 kalakutienos su daržovėmis porcijos
360 g kalakutienos filė (tiktų ir kumpeliai ar vištienos mažoji filė)
50 g Maggi kečupo šašlykams
40 ml aliejaus
žiupsnis šviežiai maltų pipirų
1 skiltelė česnako

8 jaunos bulvytės
3 valg. š. aliejaus
3 valg. š. mėgstamų bulvių prieskonių (druskos, pipirų, rozmarinų)

žirnelių ir morkų rinkinio (galite naudoti ir šviežius)
2 valg. š. sviesto
druskos
pipirų
1 skiltelė česnako

10-12 vyšninių pomidorų
1 raudonas svogūnas
1 valg. š. aliejaus
Toskanietiškų prieskonių (džiovinti pomidorai, svogūnai, druska, pipirai, raudonėliai)

Kalakutieną supjaustykite griežinėliais, sudėkite į indą. Ten sudėkite kečupą, aliejų, pipirus, įspauskite skiltelę česnako. Marinuokite 2-3 valandas arba per naktį šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Bulvytes nuplaukite. Supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis (bulvę padalinkite į 4-6 dalis). Sudėkite į dubenį arba maišelį, supilkite aliejų bei suberkite prieskonius. Gerai išmaišykite.
Į kepimo skardą įtieskite gerą gabalą folijos. Per vidurį suformuokite kryžių, tai bus jūsų kepimo skyreliai (arba galite naudoti 4 atskirus indus, bet naaa su folija mažiau plovimo. Tačiau jūsų teisė rinktis). Gali prireikti ir kelių gabalų - esmė suformuoti bortelius, kad nesusimaišytų mūsų 4 pagrindiniai komponentai.Bulvėms ir mėsai sufomuokite didesnius skyrelius, pomidorams ir žirneliams su morkomis - mažesnius.
Dėkite į vieną skyrelį bulves su visu aliejumi. Kepkite 15 minučių.
Tuomet į kitą skyrelį sudėkite kalakutieną, o į kitą morkas su žirneliais. Kepkite dar 10 minučių, tuomet sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių.
Galiausiai į 4 skyrelį sudėkite pomidorus ir stambiai supjaustytą svogūną, apšlakstykite aliejumi ir pagardinkite prieskoniais.
Į žirnelių ir morkų skyrelį sudėkite sviestą, įspauskite česnako skiltelę, pamaišykite.
Pamaišykite ir bulves, kepsnelius apverskite. Kepkite dar 10-15 minučių (vis patikrinkite mėsą, kad ji neperkeptų, nes tuomet bus sausa).
Tiekite nelaukdami, kol atauš :)

Skanaus :)

You Might Also Like

2 comments

  1. Ir indų plaut daug nereik ir skanu.. Geras receptas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei folijos geri sluoksniai ir nepriteka - išmeti ją ir viskas. Darbo dienomis itin patogu :)

      Panaikinti