Australija

Lamingtonai – pyragaičiai iš Australijos

09:00



Yra receptų, kuriais norisi dalintis iš karto. Kurių fotosesija pavyksta puikiai džiaugiesi rezultatais (o asmeninis ir blog‘o instagram‘as ima skęsti nuo nuotraukų). Ar dažnai patiriate tokį džiaugsmą?
Norite gaminti dabar? Keliaukite į įrašo apačią ;) .
Kai lyginu šį ir praėjusį rudenį, suprantu, kad šis yra ir bus daug geresnis. Pernai buvau panirusi į liūdnas mintis. Iš dalies dėl vitaminų trūkumo, iš dalies dėl to, kad užspaudžiau savirealizaciją – dirbau šiek tiek per daug, o po darbo, vietoje hobio, sporto ar draugų, sulindau į gyvenimo būdą „Netflix&chill“. Tai niekam ne į naudą. Po truputį kapstytis ėmiau birželį – sulig saulės spinduliais atėjo daugiau gyvenimo džiaugsmo. Puikus jausmas vėl gerai jaustis savo kailyje! Kasdien stengiuosi atsiminti šiek tiek egoistišką frazę „make yourself a priority“. Ir išties – jei nesirūpiname savimi, nedaug kas norės mumis rūpintis. Darbas neatliks masažo prie kompo nusėdėtai nugarai, nesugrąžins gero regėjimo. Jei viską atiduosi antrai pusei ir pamirši save – ilgainiui neturėsi apie ką papasakoti ir tapsi neįdomi. Nuobodus dalykas, bet vis tik reikia savimi pasirūpinti pirmiausia.
Taigi lamingtonai. Kaip jie atsidūrė receptų sąraše? Stebiu Nidos tinklaraštį ir Instagram, Šiuo metu ji keliauja po Melburną. Maža smulkmena, bet Australijoje turiu giminių ir be galo svajoju ten nuvykti. Dėdė su teta jau buvo atvykę į Lietuvą (pirmą kartą gyvenime) į mūsų vestuves. Tad dabar laikas mūsų šeimos nariams kelti koją ten. Gaila, kad kaip ir daugelį svajonių, kol kas labai riboja finansai. Tad Australiškus skonius bandau prisikviesti virtuvės pagalba. Pusseserė minėjo, kad tai mėgstamiausias jos desertas, tad gavusi mažą priminimą iš Nidos apie Australiją, nusprendžiau juos gaminti iškart. Juolab puiki proga – svečiuose laukiu buvusios kambariokės. Tikiu, šio kiekio ilgam neužteks, nes matėmės senokai, o su puodeliu kavos jie puikūs.

Patys Lamintono pyragaičiai švenčia daugiau nei 1 amžiaus gimtadienį! Jie laikomi tikra Australijos virtuvės ikona. Sakoma, kad šis desertas buvo sukurtas lordui Lamingtonui, kai jo tarnaitė netyčia purų biskvitą įmetė į tirpintą šokoladą. Lamingtonas buvo taupus žmogus, pasiūlė biskvitą padengti kokoso drožlėmis, o paragavęs naujojo pyragaičio juos pavadino „those bloody poofy woolly biscuits“.
Beje nuotraukoje matosi dviejų rūšių drožlės – džiaugiuosi puikiai Bajalių kaiminyste, nes tikrai ne kartą esu ėjusi pasiskolinti cukraus, miltų ar net kokoso drožlių kaip dabar :D 

Lamingtonai – biskvitiniai pyragaičiai su kakaviniu glajumi ir kokoso drožlėmis
20 pyragaičių

Biskvitui:
4 M dydžio kiaušiniai
150 g cukraus
150 g miltų
5 g kepimo miltelių
25 g sviesto
80 ml verdančio vandens

Glajui:
120 ml pieno
20 g sviesto
20 g kakavos miltelių (be cukraus ir nesumažinto riebumo)
190 g cukraus pudros

Apibarstymui:
150 g kokoso drožlių

Paruoškite biskvitą.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių su funkcija viršus-apačia+ventiliatorius (arba 180, jei neturite ventiliatoriaus).
Išplakite kiaušinius. Po truputį berkite cukrų iš toliau plakite apie 8 minutes. Persijokite miltus su kepimo milteliais ir išsukite. Atskirame puodelyje verdantį vandenį sumaišykite su gabalėliais supjaustytu sviestu ir supilkite į tešlą. Išmaišykite. Kvadratinę skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Kepkite 25 minutes.
Iškepusį biskvitą atvėsinkite ant grotelių.

Paruoškite glajų.
Į puodą supilkite pieną, sudėkite sviestą, kaitinkite ant vidutinės ugnies. Į pieno masę persijokite kakavą su cukraus pudra. Kaitinkite nuolat maišydami ant vidutinės kaitros, kol glajus šiek tiek sutirštės. Nukaiskite ir ataušinkite tiek, kad galėtumėte laikyti įkišę pirštą.

Ruoškite pyragaičius.
Biskvitą supjaustykite į 20 kvadratėlių. Kokoso drožles suberkite į lėkštutę. Pasmeikite biskvito kubelį ant šakutės, merkite į atvėsusį glajų ir apvoliokite į kokoso drožles.

Suvalgykite per 3 dienas.

Skanaus

Pagal http://australianlamingtons.blogspot.com/2015/01/classic-lamington-recipe-australian.html ir https://www.sweetestmenu.com/easy-homemade-lamingtons/


You Might Also Like

2 comments

  1. Tiek daug cukraus... :( Anksčiau nesukdavau sau dėl to galvos, gamindavau nemažai saldžių patiekalų, bet kuo toliau, tuo labiau aiškėjo, kad reikia mažinti cukraus kiekius. Norėtųsi daugiau receptų su mažiau cukraus arba idėjų, kuo jį pakeisti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rekomenduoju peržiūrėti kategoriją "sveika" - tikrai rasite įvairių receptų. O kuo keisti - kiekvienam pagal jo maisto "religiją" - klevų, agavų sirupu, medumi, kokosų cukrumi, fruktoze, stevia ar dar kitu variantu :)

      Panaikinti