itališkas

Itališki virtinukai a la Agnolotti Piedmontesi

20:18

Visą savaitę svajojau apie itališkus virtinukus: jų ploną tešlą ir sultingą įdarą. Be to jau 2 mėnesiai virtuvės spintelėje guli anytos makaronų gaminimo mašinėlė, tad buvo pats metas ją panaudoti. Su namine makaronų tešla ir gardžiu įdaru.
Ši versija vadinasi a la Agnolotti Piedmontesi, nes originaliame recepte (knyga Silver spoon) įdarui buvo naudojama malta troškinta jautiena. Tokios neturėjau, tad panaudoja vištieną. Italai turbūt pasibaisėtų tokiu įdaro variantu - vištienos nėra klasikinių patiekalų receptuose - tačiau moderniai, lieknesnei virtuvei ši versija visai tinka.
Jei labai nejauku bandyti su itališka tešla - galite išbandyti kiek kitokią, ruošiamą su grietine. Ji minkštesnė, bus lengviau iškočioti kočėlu, jei neturite makaronų gaminimo aparato. Receptą rasite čia
Kaip pagaminti itališkus naminius virtinukus? Aš pati juos pirmą kartą mokiausi gaminti prižiūrima Gian Luca Demarco. Kulinarijos studijoje 2014-aisiais vyko nuostabus susitikimas ir ruošėme gardžius ravioli. Jų receptą rasite čia. Į mano blog'o Instagram story sukėliau trumpą vaizdo medžiagą, kurioje matysite kaip viskas vyksta. Esmė paprasta: tešlą gerai išminkykite. Tuomet leiskite jai pailsėti. Dirbkite su dalimi tešlos ir nesijaudinkite, jei pradžioje ji plyš - siaurinant tarpą viskas pagerės :) 
Šiandien vaikščiodama su šunim pagalvojau, kad esu ten, kur ir noriu būti. Kai dienos nėra pilnos streso ir pergyvenimo. Kai iškylančius rūpesčius gebu dėlioti logiškai ir neįkrentu į liūdesio duobę - veikiau pasiekiu tik jos kraštelį ir nueinu. Geras jausmas matyti, kad viskas, apie ką gyvenime kada svajojau, yra aplink. Ar tai reiškia, kad nebeliko, ko siekti, kad esu tokia laiminga, kad man nieko nereikia? Žinoma ne. Vis dar noriu į Australiją pas pusseseres. Į JAV pas seniausią vaikystės draugę Jolitą. Mūsų namai vis dar lofto stiliau betoniniais laiptais, o trečias kambarys tarnauja kaip sandėlis. Bet visa tai smulkmenos. Ypač, kai žinai, kad pažįstamo žmonai neranda ligos jau metai laiko. Tuomet visad pagalvoju, kokia esu laiminga, kad vienintelis skausmas yra dėl netaisyklingos laikysenos, kurią su trenerės pagalba manau tvarkingai gerinu. Aplink pilna nuostabių dalykų. Tereikia pastebėti juos ir pasidžiaugti. 

Receptas
Itališki virtinukai a la Agnolotti Piedmontesi

Naminių makaronų tešlai (4 porcijos, 28 virtinukai)
200 g kietagrūdžių kviečių miltų (semolina di grano duro, typo 00 - tinkami)
2 kiaušiniai L
1 trynys
druskos

Persijokite miltus, padarykite duobutę. Kiaušinius ir trynį paplakite šakute kartu su druska. Supilkite kiaušinius į miltų duobutę ir imkite minkyti tešlą. Minkykite 10 minučių. Jei tešla per kieta - lengvai sudrėkinkite ranką ir toliau minkykite spausdami delnikauliu. Išminkytą tešlą palikite 1 valandą pailsėti. Suvyniota į plėvelę ji gali būti šaldytuve iki 24 valandų.
Tešlą padalinkite į 3-4 dalis. Pirmiausia 3 kartus perleiskite per plačiausią poziciją. Ją gražiai sulankstykite ir praleiskite pro volus. Šiame etape tešla gali dar plyšti (žiūrėti Instagram story highlights). Toliau leiskite per plonesnę padėtį, vis dar perlenkite. Mano mašinėlė turi padalas nuo 1 iki 7, tad leidau 4 kartus per 7, 3 kartus per 5, du kartus per 4. Po vieną kartą nelenkdama leidau per 3, 2 ir 1 padalą. Šiame etape jau turėtumėte turėti gražius taisyklingod formos lakštus.
Ant pamiltuoto stalo dėkite tešlą. Ant jo palikdami 1 cm tarpus kraštams dėkite įdarą. Pavilgykite apatinį lakštelį vandeniu ir užspauskite kitu lakšteliu. Paruoštus agnolotti virkite 5-6 minutes. Jei užšaldysite - virkite 8-9 minutes neatitirpintus.

Tiekite su tirpinto sviesto ir šalavijų padažu bei parmezano sūriu.

Virtinukų įdaras su vištiena, špinatais ir kumpiu
4 pocijoms
250 g vištienos filė
150 g špinatų
75 g rūkyto kiaulienos kumpio (sūresnio)
25 g tarkuoto parmezano sūrio
1 kiaušinis

Vištieną supjaustykite riekelėmis ir 10 minučių pavirkite su mėgiamais prieskoniais ar buljonu. Išimkite, susmulkinkite iki itin mažų gabalėlių.
Špinatus suvytinkite keptuvėje - į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite špinatus, uždenkite ir pakaitinkite apie 5 minutes. Išimkite ir susmulkinkite.
Kiaulienos kumpį supjaustykite mažais kubeliais.
Sudėkite į indą vištieną, smulkintus špinatus ir kumpį, suberkite sūrį ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykte.

Skanaus :)
Pagal knygą Silver spoon







You Might Also Like

2 comments

  1. Indre, žiūriu į Tavo virtinukus, ir seilės teka :) Nuostabus receptas, sugundei, tikrai mėginsiu, ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smagu :) šį savaitgalį vėl gaminsiu, nes labai patiko.

      Panaikinti