Slyvų cobbler tipo pyragas

Nežinau kaip versti pavadinimą, bet tai vienas skaniausių ir greičiausiai paruošiamų pyragų. Jei ne Aušra, turbūt dar ilgai būčiau neišbandžiusi. O bereikalo, nes jis tikrai puikus. Jį galima ruošti su skirtingais vaisiais ir gauti vis kitą puikų skonį. Itin sekmadieniškas kepinys ;) apačioje bus gardi slyvienį, o viršuje purus biskvitas. Tiekite su ledais ar plakta grietinėle.
4 porcijos20 mėlynųjų slyvų
2 valg. š. kukurūzų krakmolo
100 g cukraus

Tešlai:
100 g miltų
žiupsnelis druskos
1,5 arb. š. kepimo miltelių
2 valg .š. cukraus
50 g šalto sviesto
50 ml pieno
1 didelio kiaušinio

Išimkite kauliukus iš slyvų ir supjaustykite ketvirčiais. Kukurūzų krakmolą sumaišykite su cukrumi, tuomet su slyvomis. Atidėkite.
Tešlai sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, cukrų. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir trinkite kol viskas pavirs trupinukais. Supilkite pieną, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Turėtų gautis riebios grietinės tirštumo tešla.
Į kepimo indelių dugną dėkite slyvų mišinį, ant viršaus paskirstykite tešlą.
Kepkite 30-35 minutes iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus :)

Pagal Simply recipes

2 komentarai (-ų):

 

Sekite