kita

Mascarponės sūrio tortas ir atsisveikinimas

10:56

Kiek smagių ir įdomių nutikimų papasakotų bendrabučio sienos... Bet viskam yra laikas, taigi ir aš palieku jį ir keliuosi į būstą, kuris jau dabar po truputį virsta namais. Nebebus šių žavių lėkštučių su obuoliukais (ačiū tau Toma, kad leisdavai jas skolintis), nebebus medinio stalo. Bet bus kažkas naujo! Pagyvensim - pamatysim.
Kitas atsisveikinimas skirtas Electrolux duonkepei-mikrobangei-konvekcinei krosnelei. Mano reziumė - mažam būstui ar bendrabučiui tai yra must have įrenginys. Duona išėjo pati puikiausia kaip su tikra duonkepe (turbūt matėt šiuos du receptus šitą ir šitą). Paukštiena 1 ir 2, daržovės taip pat puikiai iškepė. Ką jau kalbėti apie tortą! Žinoma, teko šiam aparatui šildyti ir vakarykščius troškinius bei makaronus, bet tai tik dar labiau padidina jo vertę. Rekomenduoju 100%. Tiems, kas neturi vietos, kurie nori ir išsikepti ir pasišildyti ir turėti šviežios duonos ant savo stalo.

Jei reikia techninių detalių - jų ir receptų nemažai yra pas Elžbietą, o dar keletą gardžių receptų gamintų su šiuo prietaisu rasite pas Jurgą.
O dabar apie tortą (jis irgi keptas Electrolux multifunkcinėje krosnelėje). Jei tieksite šiltą - bus purus, jei šaltą - standesnis, labiau varškiško skonio. Keptas išsikraustymo proga, tvarkant šaldytuvą.


Įdarui:
500g mascarponės sūrio
250g ricottos sūrio
4 kiaušinių
200g cukraus
2 kupinų šaukštų krakmolo
50ml kavos likerio (labai tinka "Poema")
1 šaukštelio vanilinio cukraus
2 šaukštų aliejaus

Pagrindui:
1 pakelio šokoladinių sausainių (naudojau "Selga")
50g lydyto sviesto

Sausainius sutrupinkite, supilkite lydytą sviestą. Jais padenkite atsegamos formos dugną, gerai suspauskite.
Ištrinkite kiaušinius su cukrumi, tada sudėkite likusius produktus ir išsukite iki vientisos masės. Supilkite masę ant sausainių pagrindo (ji bus gan skystoka - viskas gerai, taip turi būti)
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių. Po to sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite dar apie 40-60 minučių, kol pajudinus vidurys nebesibanguos. Patiekite atvėsintą, bet skanus ir vos šiltas.

Skanaus (:

Idėja iš Duonos ir žadimų (originalų variantą irgi rekomenduoju išbandyti - TOBULAS)

You Might Also Like

10 comments

  1. Sėkmės naujam būste!

    Sūrio tortas tikrai viliojantis.. Labai man patinka, kad dar ir su likeriu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū. Kad ir kaip būtų keista likeris ir sausainiai pyragui suteikė riešutų skonį :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tfu, pamaniau, kad išbrauki blogo rašymą iš gyvenimo... Išgąsdinai :)

    Pyragas tai... Na, valgyčiau valgyčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jurgita - ne, negalėčiau. Bent ne dabar. Kol neįsikūrus tai nėra tiesiog laiko gaminimui, bet tikiuosi per porą savaičių viskas grįš į savas vėžes, juolab, kad minčių turiu daug (:

    AtsakytiPanaikinti
  5. Va ir aš pamaniau, kad atsisveikini su blogu...fu klydau :) ir sėkmės kuriantis naujam gyvenimo etapui :)
    O šis pyragas kažkada ir mano išbandytas:) superinis!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Reda - upsy. Na gal per drastiškas pavadinimas... Bet man tai tikrai atsisveikinimas - tiek su barako gyvenimu tiek su puikiu pagalbininku iš Electrolux :>

    AtsakytiPanaikinti
  7. Indre, aš irgi pirma pagalvojau apie "tikrą" atsisveikinimą, bet atsidarinėdama įrašą vis tiek galvojau "ne ne.. negali būti.." :)
    Darkart sveikinu įsikūrus naujuose namuose! :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveikinu suaugus :)) Na gerai, sveikinus ikopus i kita gyvenimo etapa. Kaip smagu pamenu buvo (kai issikrausciau is barako) savam bute (nuomuotam...) ir ten ir ten eiti, zinant kad niekas nestebi, kad gali atrodyti kaip nori nes esi viena namuose!!!! Linkiu puikiu kepiniu naujuose namuciuose!

    AtsakytiPanaikinti
  9. "Ir atsisveikinimas" - gi negąsdink tu taip. Aš, kaip ir visos komentuojančios, pagalvojau apie atsisveikinimą su blogu ir skaitytojais.
    Sėkmės kraustantis, įsikuriant ir atrandant gerus dalykus naujoje vietoje :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Rūta - teisingai pagalvojai, kad kažkas ne to ;)

    Aguonėle - ačiū. Kuriamės po truputį, tvarkomės. Šiandien prieštvaninę orkaitę žadu išbandyti (kaip jau supratau termometras neveikia :( ).

    Juliana - ačiū, tikiuosi viso ko geriausio čia :)

    AtsakytiPanaikinti