Kai orai tokie kaip vasara taip norisi skanių skanių ledų. Šiemet lankydamasi Palangoje buvau įsigeidusi tų minkštų purškiamų, deja sezonas jų neprasidėjęs. Tuomet užmačiau šaldytuvą, kur su kaušeliu įdeda ledų. Bet paskaičius sudėtį noras juos valgyt praėjo - augaliniai riebalai, stabilizatoriai, emulgatoriai, o pienas gal tik 3 vietoje... Geriau jau namie pasidaryti štai tokių paprastų, greitų ir skanių. Nereiks net ledų gaminimo mašinėlės - smagu, kad Reda juos atrodo :)
1 didelė porcija (5 smaližiams, 3 dideliems smaližiams):
400ml 35% riebumo grietinėlės
250g kondensuoto pieno
2 saujos mėlynių
Grietinėlę išplakite iki standumo. Įmaišykite kondensuotą pieną. Mėlynes sutrinkite ir įmaišykite į grietinėlės masę. Palikite šaltai, kad sustingtų. Norėdami skanauti - išimkite 10 minučių prieš tiekdami.
Skanaus :)
P.S. Jie tirpsta gan greitai!
Pagal Laisvalaikis virtuvėje
1 didelė porcija (5 smaližiams, 3 dideliems smaližiams):
400ml 35% riebumo grietinėlės
250g kondensuoto pieno
2 saujos mėlynių
Grietinėlę išplakite iki standumo. Įmaišykite kondensuotą pieną. Mėlynes sutrinkite ir įmaišykite į grietinėlės masę. Palikite šaltai, kad sustingtų. Norėdami skanauti - išimkite 10 minučių prieš tiekdami.
Skanaus :)
P.S. Jie tirpsta gan greitai!
Pagal Laisvalaikis virtuvėje
23 comments
Suviliojo. O kondensuotas tikrai mililitrais, ne gramais? nes ta standartine ~400 g skardinė yra 300 ml.
AtsakytiPanaikintiDėkui - tikrai sumaišiau - gramais. Ačiūūū
PanaikintiSuperrrrr. Išbandžiau ir su tais sausainiais, ir dar prisikroviau šokolado kapoto, ir riešutų skrudintų, ir virto kondensuoto pieno - tipo, su karamele - labai labai. Ačiū, kad dabar darei, o nei kai visos tada paskui Reda gamino, nes tada kažkaip pražiopsojau, o toks gėris... Ačiū!
PanaikintiSmagu kartais prikelti seniau populiarius receptus ;)
PanaikintiLabai "skani" nuotrauka :) Mielai išbandyčiau, bet pastaruoju metu susiduriu su keista problema - labai sunkiai arba išvis neišsiplaka grietinėlė. Perku pačią riebiausią, bet abejoju, ar ten tikrai tie procentai nurodyti teisingai, nes anksčiau išsiplakdavo... Ką daryti tokiu atveju?
AtsakytiPanaikintiNa tuomet išeitis būtų grietinėlės standiklis. Deja mes patys neįlysim kiek ten to riebumo, tad teks pastandinti šitaip :/
PanaikintiNu ir prieš plakant labai gerai atšaldyti reikia, kad gerai išsiplaktų.
PanaikintiTeisingai. Geriausiai plakasi su 36 procentų, bet nebeužmatau jos niekur...
Panaikintiskanumelis, as tokius panasiai gaminu, tik vietoj grietineles graikiska/turkiska jogurta maisau. su pistacijom - jegiskiausi ledai, senai nebeperku:)
AtsakytiPanaikintiŠauni ir daug sveikesnė alternatyva :) o ledo kristaliukų nebūna?
Panaikintiatitrukęs nuo skanumynų ruošimo, 'graikiškas/turkiškas' priminkit kur jo galima rasti?
PanaikintiKiekvienoje didesnėje maximoje yra graikiško jogurto. Būna lieso ir riebaus.
PanaikintiNebuvau dar užmačius ledų su kondensuotu pienu.. turėtų būt labai skanu :)
AtsakytiPanaikinti2 zuikiai vienu šūviu - skanu ir greita :)
PanaikintiSusigundžiau, žiūrėsiu kas gausis :) Atrodo puikiai!
AtsakytiPanaikintiIšeis burnoje tirpstantis gėris ;) jei bus kitaip - pranešk :)
PanaikintiKaip gera kaskart matyti vis įvairesnius variantus :) Super!
AtsakytiPanaikinti:) kas skanu, tas skanu
PanaikintiLabai mėgstu tokius ledus! :) Išbndyta su karamele, su šokoladu, dabar šitie labai vilioja... :) Būtinai gaminsiu. :)
AtsakytiPanaikintiAtsiprašau - išbandyta. ;)
PanaikintiTaip, jie fantastiškas greitas reikalas :)
PanaikintiO kameroje šaldot, ar su ledų aparatu? Nes galvoju, jei kameroje, tai gal vis praplakti reikia tada?:)
AtsakytiPanaikintiGaminau be aparato, papildomai nepaplakiau - jie puikūs ir be papildomo darbo - purumas būna dėl plaktoje grietinėlėje esančių oro burbuliukų.
Panaikinti