Kai pamačiau šį kepinį Lecker desertų žurnale - supratau, kad kepsiu. Tai nebuvo mano pirmasis kepinys su burokėliais (ankstesnis čia), tačiau šis suviliojo savo tamsia spalva.
Burokėlių čia visiškai nesijaučia, tačiau jie duoda nerealų purumą ir drėgnumą. Keksas 3 dienas puikiai laikosi (jei nėra suvalgytas visas iš karto). Labai labai rekomenduoju išbandyti!
36 keksiukai
375g virtų burokėlių (nesūdytų)
300ml beskonio aliejaus
5 dideli kiaušiniai
275g miltų
3 arb. š. kepimo miltelių
100g kakavos
400g cukraus
vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Burokėlius maisto kombainu susmulkinkite iki piurė. Įmaišykite aliejų, kiaušinius ir gerai išplakite. Suberkite cukrų ir vėl gerai išplakite.
Suberkite miltų, kepimo miltelius, kakavą, vanilinį cukrų, druską ir vėl išmaišykite.
Pripildykite 3/4 popierinių formelių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kol įsmeigtą pagaliuką ištrauksite sausą.
Skanaus :)
Pagal Lecker Bakery Vol. 3.
Burokėlių čia visiškai nesijaučia, tačiau jie duoda nerealų purumą ir drėgnumą. Keksas 3 dienas puikiai laikosi (jei nėra suvalgytas visas iš karto). Labai labai rekomenduoju išbandyti!
36 keksiukai
375g virtų burokėlių (nesūdytų)
300ml beskonio aliejaus
5 dideli kiaušiniai
275g miltų
3 arb. š. kepimo miltelių
100g kakavos
400g cukraus
vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Burokėlius maisto kombainu susmulkinkite iki piurė. Įmaišykite aliejų, kiaušinius ir gerai išplakite. Suberkite cukrų ir vėl gerai išplakite.
Suberkite miltų, kepimo miltelius, kakavą, vanilinį cukrų, druską ir vėl išmaišykite.
Pripildykite 3/4 popierinių formelių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kol įsmeigtą pagaliuką ištrauksite sausą.
Skanaus :)
Pagal Lecker Bakery Vol. 3.
10 comments
Žinai, beveik ir aš jau pekeliui kepti šituos keksiukus, po Tavo aprašymo :)
AtsakytiPanaikintiP.S. neįdėjai nuorodos, į ankstesnį kepinį su burokėliais.
Vilma, būtinai kepk. Be galo skanūs keksiukai. O burokėlių faktorius leidžia galvoti, kad jie sveikesni :)
PanaikintiDėkui ;)
O cukrų su miltais krauti, nereikia jų ten kaip nors su kiaušiniais išplakti ypatingai? Viskas paprastai susimakaluoja?
AtsakytiPanaikintiViskas dedasi iš eilės. Masė bus ne kreminė, o skystoka. Taip ir turi būti. Jei labai ruduos keksiukų viršus - apdengti folija.
Panaikintikaip idomiai, skmaba tikrai viliojanciai ;-)
AtsakytiPanaikintiLauksiu atsiliepimo jei gaminsi ar patiko :)
PanaikintiNorėjau paklausti, ar būtina dėti kakavą? Ar būtų jie skanūs vaikams, jei juose nebūtų kakavos?
AtsakytiPanaikintiSkanumo - gan skanūs, bet kakava duoda šokoladiškumą ir paslepia spalvą. Jei negalite naudoti kakavos dėl alergijų galbūt įmaišykite maltų skrudintų riešutų? Net nežinau, kas dar geriau nuslėptų raudonį.
PanaikintiSuperiniai keksiukai. Kepu ir kepsiu dar ne kartą. Aciū už puikų receptą.
AtsakytiPanaikintiDžiugu, kad patiko :)
Panaikinti