burokėliai

Burokėlių, kedrinių pinijų, fetos ir grybų salotos

08:00

 Tikrai tikiu, kad tarp mano skaitytojų yra ne vienas ir ne du, kurie mėgsta burokėlius. Tai štai jums idėja, kaip burokėliai+špinatai+feta padaryti šiuo tuo įdomesniu. Kepinti salstelėję grybai ir kepintos pinijos - tai yra tikrai taip skanu kaip ir atrodo ;) verta išbandyti dar šiandien pat :)
2 porcijoms:
4 valg. š. kedrinių pinijų “Arimex”
1 virtas burokėlis
šlakelis balzaminio acto
žiupsnis pipirų
5 pievagrybiai
0,5 mažo svogūno
šlakelis aliejaus
1 arb. š. sviesto
druskos
sauja špinatų lapelių
40 g fetos
citrinos sulčių
Sausoje keptuvėje paskrudinkite kedrines pinijas.

Burokėlį supjaustykite itin plonai specialia tarka arba kombainu. Išdėliokite griežinėlius į 2 lėkštes, apšlakstykite balzaminiu actu, pagardinkite pipirais.

Pievagrybius ir svogūną susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejų ir sviestą. Suberkite svogūnus ir pievagrybius. Apkepkite, pagardinkite druska. Iškeptus grybus dėkite ant burokėlių.

Uždėkite špinatų lapelių, užtrupinkite fetos.

Viską apšlakstykite citrinų sultimis ir apibarstykite kedrinėmis pinijomis.

Skanaus :)

Receptas ruoštas svetainei www.riesutai.lt

You Might Also Like

6 comments

  1. Burokėliai su grybais skamba įdomiai :) ir dar + feta..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Puikiai tinka :) burokėliai kiek rūgštesni, kreminiai grybai kiek saldesni, o feta duoda savo sūrumo.

      Panaikinti
  2. Ooo labai mėgstu burokėlius, receptas skamba puikiai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rekomenduoju pabandyt - man burokėliai su grybais buvo kažkas tokio ;)

      Panaikinti
  3. Prisipazinsiu, burokelius pamegau tik pernai, ir valgau tik zalius arba keptus. Prie virtu vis dar reikia priprasti, bet salotos be galo grazios :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Balzaminiam acte jie pasimarinuoja truputį ir pasidaro vėl kitokie, nei tiesiog virti :) pažįstu ir daugiau, kas nevalgo, tad nieko stebėtino :) viskam savas laikas ;)

      Panaikinti