Skaičiau, kad raudonos spalvos daržovės naudingas medžiagas geriausiai atiduoda pašildytos, tad ši sriuba tam puikiai tinka - raudoni svogūnai, raudona paprika na ir skaisčiai oranžinės saldžiosios bulvės.
2-3 porcijos:
2 vidutiniai raudonieji svogūnai
aliejus kepimui
1 raudonoji paprika
1 morka
3 vidutinės saldžiosios bulvės (jei pasitaikys itin didelės - 1-2)
žiupsnelis petražolių
1 skiltelė česnako
žiupsnelis raudonėlių
druskos
pipirų
1 valg. š. grietinės/natūralaus jogurto
ridikėlių daigų patiekimui (nebūtina)
Svogūnus supjaustykite smulkiais gabalėliais. Nesvylančiame puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūną.
Papriką supjaustykite kubeliais, morką griežinėliais. Sudėkite kepti kartu.
Saldžias bulves nuskuskite su supjaustykite kubeliais. Suberkite į puodą, supilkite apie 500ml vandens (kad apsemtų visas daržoves), sudėkite smulkintas petražoles. Virkite, kol bulvės ir morkos suminkštės (apie 15 minučių).
Įspauskite skiltelę česnako, pagardinkite raudonėliais, druska, pipirais. Išmaišykite, paragaukite ar nieko netrūksta.
Sumalkite sriubą rankiniu maisto smulkintuvu iki vientisos masės, įmaišykite grietinės ar jogurto.
Patiekite su ridikėlių daigais.
Skanaus :)
6 comments
Skaniai atrodo.. Niekaip negaliu suprast kodėl taip niekad nesu nieko gaminus su saldžiosiomis bulvėmis :)
AtsakytiPanaikintiJos tikrai puikus produktas. Labai skanu pakeptos orkaitėje su medum ir žolelėm.
Panaikinti"Bevartydama sriubą ..." :)
AtsakytiPanaikintiAha :D ten juk apkept reikia viską ;D
PanaikintiKokia skani nuotrauka! O receptas irgi skamba puikiai. Retkarčiais nusiperku saldžiųjų bulvių, bet sriubos iš jų virusi nesu, gal reikės kada pamėgint:)
AtsakytiPanaikintiMan tai nuotrauka tokia hmm, bet sriuba labai skani, tad įdėjau :)
PanaikintiVerta išbandyt ir sriubą ;) tikiuos kitą savaitę galėsiu įdėt dar 1-2 receptus su saldžiomis bulvėmis :)