Senokai nekepiau keksiukų. Pats laikas prisiminti šiuos mažus skanius kepinius.
Šie itin puikūs, kadangi sudėtyje yra mažiau riebalų ir cukraus, tačiau ir ne patys sausiausi. Ne tokie saldūs patys keksiukai, tačiau šiek tiek saldesnė švelni varškės kepurė. Tikras rojus burnoje su puodeliu arbatos. Išbandykit ;)
16 keksiukų
250 ml rudojo cukraus
63 ml bekvapio aliejaus (pvz. saulėgrąžų)
2 dideli kiaušiniai
125 ml natūralaus jogurto (3-4% riebumo)
1l burokine tarka tarkuotų morkų (apie 4 vidutinės morkos)
500 ml rupių kvietinių miltų
125 ml migdolų miltų
125 ml aukščiausios rūšies miltų (550 rūšies)
2 arb. š. sodos
1 arb. š. džiovinto imbiero
žiupsnelis druskos
100 g lazdyno riešutų
Kremui:
250 g varškės
2 arb. š. grietinės
125 ml cukraus pudros
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Išsukite rudąjį cukrų su aliejumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Sudėkite jogurtą ir vėl gerai išmaišykite.
Įmaišykite morkas.
Suberkite visus miltus, sodą, imbierą ir druską. Maišykite, kol neliks sausų miltų.
Lazdyno riešutus pasmulkinkite peiliu. Atidėkite 3 valg. š. papuošimui, o likusius suberkite į tešlą ir išmaišykite.
Tešlą sudėkite į keksiukų formeles. Kepkite 25-30 minučių, kol įsmeigę pagaliuką jį ištrauksite sausą. Ataušinkite ant grotelių.
Kremui į rankinio maisto smulkintuvo indą sudėkite varškę, grietinę ir cukraus pudrą. Išsukite iki vientisos masės. Aptepkite varške atvėsusius keksiukus, papuoškite smulkintais lazdyno riešutais.
Šie itin puikūs, kadangi sudėtyje yra mažiau riebalų ir cukraus, tačiau ir ne patys sausiausi. Ne tokie saldūs patys keksiukai, tačiau šiek tiek saldesnė švelni varškės kepurė. Tikras rojus burnoje su puodeliu arbatos. Išbandykit ;)
16 keksiukų
250 ml rudojo cukraus
63 ml bekvapio aliejaus (pvz. saulėgrąžų)
2 dideli kiaušiniai
125 ml natūralaus jogurto (3-4% riebumo)
1l burokine tarka tarkuotų morkų (apie 4 vidutinės morkos)
500 ml rupių kvietinių miltų
125 ml migdolų miltų
125 ml aukščiausios rūšies miltų (550 rūšies)
2 arb. š. sodos
1 arb. š. džiovinto imbiero
žiupsnelis druskos
100 g lazdyno riešutų
Kremui:
250 g varškės
2 arb. š. grietinės
125 ml cukraus pudros
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Išsukite rudąjį cukrų su aliejumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Sudėkite jogurtą ir vėl gerai išmaišykite.
Įmaišykite morkas.
Suberkite visus miltus, sodą, imbierą ir druską. Maišykite, kol neliks sausų miltų.
Lazdyno riešutus pasmulkinkite peiliu. Atidėkite 3 valg. š. papuošimui, o likusius suberkite į tešlą ir išmaišykite.
Tešlą sudėkite į keksiukų formeles. Kepkite 25-30 minučių, kol įsmeigę pagaliuką jį ištrauksite sausą. Ataušinkite ant grotelių.
Kremui į rankinio maisto smulkintuvo indą sudėkite varškę, grietinę ir cukraus pudrą. Išsukite iki vientisos masės. Aptepkite varške atvėsusius keksiukus, papuoškite smulkintais lazdyno riešutais.
4 comments
Mane domina iš kur serviravimo lėkštė :)
AtsakytiPanaikintiIš Tiger parduotuvės :)
PanaikintiJau tiek laiko ruošiuos ką nors iškept su lazdyno riešutais ir vis neprisiruošiu :) tie keksiukai atrodo super gundančiai :D
AtsakytiPanaikintiMan tai su riešutais sudėtinga kažką gaminti, kadangi ji dažnai dingsta ir nespėju gamint su jais :)
Panaikinti