Iki šiol tik vieną kartą bandžiau kepti bananų duoną ir nelabai ji man pavyko. Bananų niekad neišsaugau tiek, kad sujuoduotų, tad ir poreikio nebuvo. Iki ketvirtadienio. Sklaidydama įvairius tinklaraščius pamačiau tokią keliančią apetitą, kad nusprendžiau išbandyti.
1 didelė kekso skarda:
125 ml aliejaus (rapsų/saulėgrąžų ar bekvapio/bespalvio alyvuogių (light))
125 ml tamsaus agavų sirupo (galima keisti klevų ar tiesiog cukraus sirupu)
2 dideli kiaušiniai
3 itin gerai sunokę bananai (naudojau apie 500 g)
1 1/4 puodelio/ 300 ml rupių kvietinių miltų (apie 220-240g)
125 ml linų sėmenų (galite naudoti ir maltus)
1 arb. š. kepimo miltelių
60 g karijų ar kitų mėgstamų riešutų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (viršus-apačia + ventiliatorius jei turite).
Į kombaino indą supilkite aliejų, sirupą, įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite.
Sudėkite bananus ir dar sykį gerai išplakite.
Suberkite miltus, linų sėmenis ir kepimo miltelius - turėtų gautis vidutinio tirštumo masė.
Karijų riešutus pasmulkinkite ir įmaišykite į tešlą.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje ant vidurinės lentynėlės 43-48 minutes, kol įsmeigus pagaliuką jį įtrauksite vos vos liptų.
Ataušinkite ant grotelių.
Skanaus :)
Įkvėpta Fit Sugar
O čia straipsnis iš žurnalo "Šeimininkė" su manimi :) (spausti, kad padidėtų, tada dešiniuoju - Atidaryti nuotrauką naujame skirtuke)
O mano laimei artimiausia parduotuvė turėjo besibaigiančio galiojimo bananų už mažesnę kainą - nebuvo progos negaminti.
Ši duonelė pagardinta linų sėmenimis ir karijų riešutais. Nėra per daug saldi dėl naudoto Agavų sirupo. Jį galima pakeisti cukrumi ar klevų sirupu. Naudojau rupius kvietinius miltus - man pasirodė, kad jie suteiks duoniškesnį skonį, tačiau galima keisti ir įprastais kvietiniais ar įdėti dalį kitokių mėgstamų. Tikiuosi bus išmėginta ;)1 didelė kekso skarda:
125 ml aliejaus (rapsų/saulėgrąžų ar bekvapio/bespalvio alyvuogių (light))
125 ml tamsaus agavų sirupo (galima keisti klevų ar tiesiog cukraus sirupu)
2 dideli kiaušiniai
3 itin gerai sunokę bananai (naudojau apie 500 g)
1 1/4 puodelio/ 300 ml rupių kvietinių miltų (apie 220-240g)
125 ml linų sėmenų (galite naudoti ir maltus)
1 arb. š. kepimo miltelių
60 g karijų ar kitų mėgstamų riešutų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (viršus-apačia + ventiliatorius jei turite).
Į kombaino indą supilkite aliejų, sirupą, įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite.
Sudėkite bananus ir dar sykį gerai išplakite.
Suberkite miltus, linų sėmenis ir kepimo miltelius - turėtų gautis vidutinio tirštumo masė.
Karijų riešutus pasmulkinkite ir įmaišykite į tešlą.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje ant vidurinės lentynėlės 43-48 minutes, kol įsmeigus pagaliuką jį įtrauksite vos vos liptų.
Ataušinkite ant grotelių.
Skanaus :)
Įkvėpta Fit Sugar
O čia straipsnis iš žurnalo "Šeimininkė" su manimi :) (spausti, kad padidėtų, tada dešiniuoju - Atidaryti nuotrauką naujame skirtuke)
4 comments
Šitą šiandien iškepsiu savo mažam sirgaliui. Labai mėgsta tokius dalykus. O atrodo labai skaniai :)
AtsakytiPanaikintiLauksiu atsiliepimų :) planavau dar įdėt tamsaus šokolado, bet taip ir baigėsi planais :D
PanaikintiIšbandžiau. Gavosi - super! Dar dėjau šokolado esencijos, tai prieskonis buvo mmmm:) Man gal tik saldumo pritrūko, bettai čia man :) O šiaip - greita ir skanu. Super.
AtsakytiPanaikintiNa saldumas individualus dalykas. Dabar šiek tiek mažiau saldžius kepinius gaminu, nes neatsispiriu saldžiai kavai :)
Panaikinti