Nuo pat rudens pica yra mano namų kepinys numeris vienas. Išbandžiau jų daug skirtingų derinių ir norisi dar ir dar įdomesnių.
Ši - pagal Renatos knygą "Sezoninė virtuvė". Paprasti svogūnai, raudonieji ir poras. Fantastiškas derinys. Valgai ir net nekyla minčių, kad čia trūksta mėsos :) žodžiu tikrai turėtų patikti net priesiekusiems mėsėdžiams. Na o svogūnai ir balzaminis actas visad skanus derinys. Išbandykit ;)
Beje ši pica skani ir šalta, todėl likučiai tiks kitos dienos pusryčiams ar pietums į darbą ;)
4 porcijos/2 skardos
Tešlai:
250 ml pieno
2,5 puodelio miltų (405 tipo)
4 g sausų mielių (naudoju Fermipan)
1 valg. š. cukraus
0,5 arb. š. druskos
5 valg. š. alyvuogių aliejaus + dar trupučio
Viršui:
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
2 paprasti svogūnai
2 raudonieji svogūnai
1 poras (apie 200-250g)
aliejaus kepimui
2 valg. š. rudojo cukraus
2 valg. š. raudono balzaminio acto
druskos
pipirų
50 g tarkuoto kietojo sūrio
džiovintų čiobrelių
balzaminio acto kremo (nebūtinai)
Tešla:
Pieną pašildykite, bet neužvirkite. Supilkite į maišymo indą.
Suberkite 1 puodelį miltų, mielas, cukrų, druską, supilkite alyvuogių aliejų. Gerai išmaišykite. Pilkite likusius miltus ir nuolat maišykite (patogiausia mikseriu su tešlos minkymo antgaliais). Tešla bus gan lipni. Patepkite aliejumi, uždenkite iš padėkite šiltai kilti bent 30 minučių.
Viršus:Pirmiausia paruoškite česnakinį aliejų - į indelį supilkite aliejų ir įspauskite skiltelę česnako. Atidėkite.
Susmulkinkite svogūnus juostelėmis. Porą nuplaukite ir supjaustykite pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, suberkite svogūnus ir porą. Kepkite ant mažos ugnies, kad svogūnai suminkštėtų, bet neapkeptų (15-20 minučių).
Suberkite cukrų į svogūnų-porų masę, supilkite balzaminį actą (neprisikvėpuokite acto garų!). Išmaišykite ir leiskite šiek tiek sutirštėti. Pagardinkite druska ir pipirais.
Pica:Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kaitinimas viršus-apačia + ventiliatorius arba apačia + ventiliatorius.
Tešlą padalinkite į dvi dalis. Stalą šiek tiek pamiltuokite ir iškočiokite kvadratinį picos pagrindą. Perkelkite tešlą į skardą su kepimo popieriumi.
Aptepkite picos pagrindą česnakiniu aliejumi. Ant viršaus dėkite pusę svogūnų masės. Užberkite dalį kietojo sūrio, pagardinkite džiovintais čiobreliais.
Kepkite picą 10-12 minučių, kol sūris ištirps, o kraštai taps švelnios auksinės spalvos.
Pakartokite su likusiais ingredientais.
Tiekite paskaninę balzaminio acto kremu.
Skanaus :)
Įkvėpta R.Ničajienė "Sezoninė virtuvė"
Ši - pagal Renatos knygą "Sezoninė virtuvė". Paprasti svogūnai, raudonieji ir poras. Fantastiškas derinys. Valgai ir net nekyla minčių, kad čia trūksta mėsos :) žodžiu tikrai turėtų patikti net priesiekusiems mėsėdžiams. Na o svogūnai ir balzaminis actas visad skanus derinys. Išbandykit ;)
Beje ši pica skani ir šalta, todėl likučiai tiks kitos dienos pusryčiams ar pietums į darbą ;)
4 porcijos/2 skardos
Tešlai:
250 ml pieno
2,5 puodelio miltų (405 tipo)
4 g sausų mielių (naudoju Fermipan)
1 valg. š. cukraus
0,5 arb. š. druskos
5 valg. š. alyvuogių aliejaus + dar trupučio
Viršui:
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
2 paprasti svogūnai
2 raudonieji svogūnai
1 poras (apie 200-250g)
aliejaus kepimui
2 valg. š. rudojo cukraus
2 valg. š. raudono balzaminio acto
druskos
pipirų
50 g tarkuoto kietojo sūrio
džiovintų čiobrelių
balzaminio acto kremo (nebūtinai)
Tešla:
Pieną pašildykite, bet neužvirkite. Supilkite į maišymo indą.
Suberkite 1 puodelį miltų, mielas, cukrų, druską, supilkite alyvuogių aliejų. Gerai išmaišykite. Pilkite likusius miltus ir nuolat maišykite (patogiausia mikseriu su tešlos minkymo antgaliais). Tešla bus gan lipni. Patepkite aliejumi, uždenkite iš padėkite šiltai kilti bent 30 minučių.
Viršus:Pirmiausia paruoškite česnakinį aliejų - į indelį supilkite aliejų ir įspauskite skiltelę česnako. Atidėkite.
Susmulkinkite svogūnus juostelėmis. Porą nuplaukite ir supjaustykite pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, suberkite svogūnus ir porą. Kepkite ant mažos ugnies, kad svogūnai suminkštėtų, bet neapkeptų (15-20 minučių).
Suberkite cukrų į svogūnų-porų masę, supilkite balzaminį actą (neprisikvėpuokite acto garų!). Išmaišykite ir leiskite šiek tiek sutirštėti. Pagardinkite druska ir pipirais.
Pica:Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kaitinimas viršus-apačia + ventiliatorius arba apačia + ventiliatorius.
Tešlą padalinkite į dvi dalis. Stalą šiek tiek pamiltuokite ir iškočiokite kvadratinį picos pagrindą. Perkelkite tešlą į skardą su kepimo popieriumi.
Aptepkite picos pagrindą česnakiniu aliejumi. Ant viršaus dėkite pusę svogūnų masės. Užberkite dalį kietojo sūrio, pagardinkite džiovintais čiobreliais.
Kepkite picą 10-12 minučių, kol sūris ištirps, o kraštai taps švelnios auksinės spalvos.
Pakartokite su likusiais ingredientais.
Tiekite paskaninę balzaminio acto kremu.
Skanaus :)
Įkvėpta R.Ničajienė "Sezoninė virtuvė"
4 comments
Šią picą norėjau pavadinti "Trijų svogūnų pica", bet taip ir liko tik svogūnų pica ;) O kaip gaunasi picos pagrindas su pienu? Aš pati tai visad picos tešlą gaminu tik iš vandens, miltų ir mielių...
AtsakytiPanaikintiMan pagrindas su pienu patinka, nes jis toks minkštas, net ir atšalęs būna panašus kiek į batoną, nesukietėja. Esu darius ir vien su vandeniu, bet kažkodėl nepatiko. Gal kad nesukepa taip labai ir nebūna traškus? :)
Panaikintiziauriai skani pica! padas labai skanus! man noretusi kietojo surio, nes jo neturejau tai rezultatas buvo lengvai per saldus, bet vistiek labai geras: patiko visiems be isimties. aciu autorei!
AtsakytiPanaikintiSvarbiausia pavyko, o eksperimentams paskyrus dar 1-2 vakarus tikrai sukursit savo nuostabią picą ;)
Panaikinti