Jamie Oliver

Kepta lašiša su petražolėmis ir raudonėliais

17:09

 Net jei gyvenate tik dviese - tai ne priežastis pasinaudoti gera akcija ir nusipirkti visą lašišą. Paruošę vieną kartą orkaitėje maisto turėsite dar bent dviems dienoms (žinoma jei esate lašišos mylėtojai 1,5 kg lašiša įveiksite per vakarą). Man labai patiko šis receptas -viskas vienoje skardoje, tad nereikia rūpintis garnyru.
 Tik primenu, kad rinkdamiesi žuvį žiūrėkite, kad jos žvynai būtų gražiai prigludę, neapgliaumiję, o akis būtų kuo skaidresnė. Grįžę žuvį gerai nuplaukite bei išplaukite vidų, nuskuskite žvynus.
4-6 porcijos
1 kg bulvių (4-6)
aliejaus kepimui
druskos
5 rūšių maltų pipirų
1 ekologiška citrina
1,5 kg svorio lašiša
1 kuokštas petražolių
1 kuokštas raudonėlių
pomidorų (nebūtinai)
smidrų (nebūtinai)

Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių. Bulves nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į skardą. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais bei viską sumaišykite. Palyginkite, kad bulvės padengtų visą skardos paviršių.
Citrinos žievelę nuskuskite, o pačią citriną nulupkite taip, lyg luptumėte apelsiną. Taip padarius žuvis neapkars nuo baltosios žievelės dalies, tačiau kvepės citrina.
Dalį petražolių ir raudonėlių susmulkinkite, sumaišykite su citrinos žievele. Aštriu peiliu (geriausia su dantukais) žuvyje padarykite 5-6 įpjovas iš abiejų pusių, apie 1,5-2 cm gylio. Įtrinkite jas druska ir pipirais, prikimškite žolelių. Paruoštą žuvį dėkite ant bulvių.
Kepkite 15 minučių 250 laipsnių temperatūroje, po to sumažinkite kaitrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 25-30 minučių. Jei kepsite pomidorus - juos įdėkite sumažinę kaitrą ir kepkite kartu 25-30 minučių. Jei kepsite ir smidrus - juos įdėkite 10 minučių prieš kepimo pabaigą.

Skanaus :)

Pagal Jamie Oliver receptą

You Might Also Like

2 comments

  1. Indre, lašišos skonis nuostabus, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man neteko nusivilti Oliverio receptais, kad ir kaip tai nemadingai skambėtų :D

      Panaikinti