kiauliena

Kiaulienos filė marinuota su kakava ir aitriosiomis paprikomis

09:35

Dar rugsėjį tikomės su gaminančiomis merginomis teminiam pasiplepėjimui "50 kakavos atspalvių". Kadangi jau iš karto juokavau, kad gaminsiu mėsą su kakava - teko laikytis žodžio ;)
Kai gaminau, kiek padauginau paprikų, tad proporcijas kiek pakeičiau, kad kakavą primintų ne tik spalva, bet ir skonis. Mėsytė gavosi minkšta ir sultinga. Skani ir šilta ir šalta. Puikiai tiks šeštadienio pietums ar vakarienei.

Priekonių mišiniui:
1 arb. š. saldžios aitriosios paprikos miltelių
1 arb. š. rūkytos aštrios paprikos miltelių
1,5 valg. š. geros kokybės kakavos miltelių
1,5 valg. š. rudojo cukraus
1,5 valg. š. druskos
žiupsnelis maltų kmynų
0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų

Kiaulienos filė arba nugarinės be riebalų.
Aliejaus

Prieskonių mišinį sumaišykite iš duotų ingredientų.
Mėsą nuplaukite, nusausinkite. Patepkite aliejumi. Ant kepimo popieriaus ar folijos paskleiskite plonu sluoksniu pusę prieskonių, dėkite mėsą ir gerai įtrinkite likusiais prieskoniais. Padėkite marinuotis šaltai mažiausiai 30 minučių (galite laikyti iki 24 valandų. Jei laikysite ilgiau nei 30 minučių šaldytuve - prieš kepant leiskite mėsai pabūti 30 minučių kambario temperatūroje).
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (jei turite grilio funkciją + ventiliatorius - naudokite ją). Dėkite mėsą kepti į vidurinę lentynėlę. Po 15 kepimo minučių apverskite ir leiskite kepti dar apie 15 minučių (orientuokite pagal mėsos storį - pas mane buvo apie 5 cm aukščio nugarinės gabaliukai). Iškepusią mėsą uždegkite folija ar dangčiu ir leiskite pailsėti 5-10 minučių.

Skanaus :)

Pagal Chow

You Might Also Like

6 comments

  1. Atsakymai
    1. Dėkui :) pirmą kartą tokiu būdu dariau, kad trumpai ir vartant, bet tikrai ne paskutinį :)

      Panaikinti
  2. Prieskonių mišinys skamba tikrai puikiai!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mmmm prisimenu šią mėsytę. Tikrai minkštutė ir labai skani buvo. Smagu kad įkėlei receptą - galėsiu dabar ir pati išbandyti.

    AtsakytiPanaikinti