persikai

Jogurtinis tortas su persikais 2 dublis

08:00

Misteris populiarusis pagaliau sulaukė antros fotosesijos. Nors turbūt nesuskaičiuosiu kiek kartų jį dariau šią vasarą. Tebūnie recepto pakartojimas :)

18 cm formai:
Biskvitui:
1 kiaušinis (XL dydžio)
1/2 arb. š. vanilinio cukraus (apie 7g)
80g cukraus
2 šaukštai aliejaus
80g miltų (405D rūšies)
1/2 arb. š. kepimo miltelių (apie 6g)
3 šaukštai kokoso drožlių

Kremui:
20g želatinos
100ml vandens
200ml 35% riebumo grietinėlės
50g cukraus
500g 3,5% riebumo persikinio jogurto
1/2 nedidelės citrinos sulčių
skardinė konservuotų persikų (800g) - 4-8 puselės

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Kiaušinį išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir padvigubės. Plona srovele supilkite aliejų ir vėl gerai išplakite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišykite. Galiausiai įmaišykite kokoso drožles. Tešlą pilkite į sviestu išteptą skardą ir kepkit 10-20 minučių, kol gražiai parus, o įsmeigus pagaliuką jį ištrauksite sausą. Iškepusį 5 minutes atvėsinkite skardoje, o vėliau perkelkite atvėsti ant grotelių.
Jei atrodo, kad biskvitas kietokas (taip gali nutikti dėl miltų rūšies, mažo kiaušinio) - sulaistykite biskvitą persikų sirupu.

Želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite. Persikus nukoškite ir susmulkinkite. Pasilikite 4 puseles papuošimui.
Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžių putų. Supilkite jogurtą ir atsargiai išmaišykite. Supilkite citrinos sultis ir vėl išmaišykite. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite virš garų arba mikrobangėje. Leiskite šiek tiek atvėsti ir įmaišykite į želatiną kelis šaukštus jogurto-grietinėlės masės. Tuomet visą šį mišinį supilkite į bendrą masę. Sudėkite susmulkintus persikus ir viską gerai išmaišykite.

Ataušusį biskvitą vėl dėkite į formą atsegamais kraštais, supilkite jogurto masę. Papuoškite likusiomis persikų puselėmis ir padėkite šaltai, kad sustingtų bent 3 valandoms.

Pastaba: jei forma metalinė, o ne juodo metalo - kraštus apsukite plėvele, kad jogurtas nenusidažytų nuo metalo.

Skanaus :)

You Might Also Like

6 comments

  1. Misteris populiarusis dar ir labai gražiai atrodo :)
    Ne į temą, bet pamačiau, kad miltų rūšis nurodyta ir prisiminiau, jog pas mus parduotuvėse tik dviejų rūšių randu. O vat susiruošiau itališką receptą gaminti, o ten iš viso nežinia kokios miltų rūšies reikia (aš tokius skaičius mačiau pirmą kartą gyvenime :D), tai ir liko nepagaminta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na ne - tikrai daugiau rūšių yra :) dabar ypač daug miltų rūšių juk tamsių duonos kepimui ir t.t. Italai dažniausiai naudoja semolina - maltus manus ar tai 00 tipo miltus...

      Panaikinti
  2. Kokio dydžio formai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, kepiau 18 cm. Ačiū už pastabą - taisau.

      Panaikinti