Vištienos salotos su avokadais ir Haloumi sūriu

 Savaitgalio pietums gaminau salotas su vištiena ir avokadais. Lengvos ir skanios. Pakankamai sočios dėl sūrio ir avokadų. Padažas nelabai išvaizdus, tačiau tikrai skanus.
 2 porcijoms:
salotų lolo rosso
jaunų burokėlių lapelių
0,5 avokado
2 arb. š. citrinų sulčių
16 alyvuogių
200 g vištienos filė
druskos
pipirų
aliejaus kepimui
100 g Haloumi sūrio kepimui


Padažui:
2 arb. š. angliškų garstyčių (su grūdeliais)
1 arb. š. raudonojo vyno acto
3 valg. š. alyvuogių aliejaus

Salotas suplėšykite ir dėkite į lėkštę. Ten pat sudėkite ir jaunus burokėlių lapelius.
Avokadą supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Dėkite ant salotų.
Alyvuoges perpjaukite pusiau ir dėkite ant salotų.
Vištienos filė supjaustykite juostelėmis. Pagardinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištienos juosteles. Sudėkite į lėkštes su salotomis
Iššluostykite keptuvę. Sūrį Haloumi supjaustykite riekelėmis, kad gautumėte jas 6, apkepkite keptuvėje. Iškepusį sūrį dėkite į lėkštes.
Iš padažui skirtų ingredientų sumaišykite padažą, apšlakstykite salotas ir nedelsiant tiekite.

Skanaus :)

2 komentarai (-ų):

 

Sekite