Jamie Oliver

Vištiena, salotos ir duonelė per 15 minučių

10:07

Kas mane pažįsta - žino, kad Jamie Oliver'is man labai patinka. Pasižiūrėjusi jo laidų noriu iškart bėgti į virtuvę ir ten gerai pasilinksminti. Iš karto galva tampa pilna minčių ir idėjų.
Kadangi šiemet žadu sau nepirkti jokių kulinarinių knygų (o jau mačiau 2 kurių noriu :( šios ir šios ), bandau iš seniau pirktų. Ši iš Jamie Oliver 15 minute meals. Na taip - ji buvo išleista kaip tik prieš Kalėdas, kad pusė pasaulio ją nusipirktų. Puikus triukas - naudokite jau paruoštus produktus ir tikrai pietūs ar vakarienė išeis per 15 minučių.
Šiandien sugalvojau ištestuoti vieną iš receptų. Pasiruošimo laiko neskaičiavau (morkos skutimas, puodų ištraukimas, orkaitės įkaitinimas ir pan.) ir galiu pasakyti, kad man pavyko :) Patiekalas buvo paruoštas krauti į lėkštes vos per 13 minučių. Jei salotos ar vištiena nevilioja - primygtinai rekomenduoju išbandyti čiabatą su šiuo užtepu - mirtinai skanu!!!

Tad, kad viskas būtų greičiau prieš imdamiesi darbo:
Nuskuskite morką, įkaitinkite orkaitę, pasiruoškite groteles, o po apačia skardą (kad per skylutes sūris neišbėgtų į orkaitę), ant vidutinės ugnies kaitinkite keptuvę. Turėkite lentelę mėsai, dubenį salotoms, salotos turi būti jau paruoštos valgymui, pasiruoškite virtuvinį kombainą su disku skirtu pjaustyti griežinėliais, dubenėlį padažui, tarką, šaukštą, visus produktus.

2 porcijos:
Duonelėms:
pusė čiabatos
50 g Čederio sūrio
2 valg. š. jogurto be priedų
1 valg. š. grūdėtų garstyčių
keletas lašų tabasko ir Vusterio padažų

Salotoms:0,5 raudonojo svogūno
1/3 ilgo agurko
1 nedidelė morka
0,5 citrinos
alyvuogių aliejaus
salotų mišinio
balzaminio aviečių acto (naudojau iš Vom Fass)

Vištienai:260 g vištienos filė
alyvuogių aliejaus
žiupsnis rūkytos paprikos
kelios šakelės šviežio mairūno arba rozmarino
druskos
pipirų

Eiga: čiabata duoną supjaustykite riekelėmis, dėkite į įkaitintą orkaitę ant grotelių. Sūrį sutarkuokite, sumaišykite su jogurtu, garstyčiomis ir padažais.
Kol duona kepa ruoškite salotas: svogūną, agurką ir morką supjaustykite griežinėliais (kombainu). Suberkite į dubenį,ten pat suberkite salotų mišinį. Apšlakstykite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu.
Ant paskrudusios duonos užtepkite sūrio-jogurto mišinio ir dar syk dėkite ant grotelių, kad mišinys aptirptų. Nesudeginkite!
Vištieną supjaustykite kubeliais. Suberkite ją į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Užberkite žiupsnį rūkytos paprikos, sulaužykite mairūno šakelę ir kepkite ant didelės ugnies nuolat vartydami. Pagardinkite druska ir pipirais.
Paserviruokite duoneles ir salotas, kiekvienam įdėkite vištienos.

Skanaus :)

Adaptuota pagal Jamie Oliver 15 minute meals 42 psl. Warm chicken liver salad, little welsh rarebits

You Might Also Like

10 comments

  1. Duonelę su sūriu valgiau pas Indrę ir tikrai rekomenduoju - labai labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau čia mūsų senų gerų sumuštinių su sūriu ir kiaušiniu puiki variacija :)

      Panaikinti
  2. aš siaubingai alkana. erzini, ypač su ta duonele :) ingredientų neturiu, eeech.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pasiruošimo laiko neskaičiavimas yra gudravimas! Oliveris gal ir turi, kad jam morkas skuta ir indus suplauna, o kas už mus padarys? ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na galima įdarbinti vyrą/draugą/sesę/draugus :) o pačiai liks tik pagaminti :)

      Panaikinti
    2. Na, ne visada tai pavyksta. Kartais atrodo, kad pagaminsiu visai nesudėtingą patiekalą, bet kiek indų lieka. :O Va, neseniai dariau burritas, užtrukau ilgiau nei planavau, nes: keptuvėje jautieną pakepti, padaryti pomidorų salsą, guakamolę, sutarkuoti sūrį, pašildyti tortilijas, bėgti atimti iš dukros tušinuką kuriuo sienos grėsė būti išpaišytos, viską suvynioti ir patiekti. Prie kiekvieno komponento teko pasikrapštinėti. Ir indų kalnas liko. :D

      Panaikinti
    3. Tada, jei gamini ne tik sau, reikia iš anksto derėtis, kad tas kas negamina - suplaus visus indus, kiek tik panaudosi :)

      Panaikinti