desertai

Naminiai varškės sūreliai - 3 rūšys

08:00

Aš labai labai labai mėgstu varškės sūrelius. Paprasta varškė su uogiene nelabai, bet sūreliai - čia jau kitas reikalas. Tiesa ne visus - jokiu būdų ne su aguonomis ar razinomis. Tačiau kitus mielai ragauju. Paskutiniu metu teko kovoti su odos alergija, tad nusprendžiau, kad papildomų maisto priedų iš sūrelių man nereikia ir ėmiausi juos vėl gaminti pati. Prieš kelis metus, tai buvo vienas populiariausių mano įrašų (ČIA, su mini gamybos eigos instrukcija).
Na bet meilės dienai tai tikrai meilus patiekalas.
Šį kartą nusprendžiau šiek tiek patobulinti šokolado kiauto masę - aną kartą tekdavo sūrelį suvalgyti 2 kąsniais, nes tirpdavo labai greit. Kadangi vis dar neturiu konditerinio termometro - šokolado netemperuoju. Patobulinimas su sviestu ir kakava sudėtyje šiek tiek sumažino tirpimą.
Būtinas įrankis - silikoninė forma. Geriau ne ruda - nes man gaminant joje, nesimatė, kur nepatepiau šokoladu :)
O jei netyčia gyvenate šalyje, kur varškės nėra, bet galite gauti kefyro - galite šiuos sūrelius gaminti su kefyro varške. Tiktų ir rikota. Tad pereikime toliau, kaip pagaminti glaistytus varškės sūrelius namuose.
 Su kokosu
 Su džiovintomis spanguolėmis
 Mano mėgstamiausi - su žemės riešutų sviestu.

9 sūreliams:
100 g juodojo šokolado (70% kakavos)
40 g sviesto
1 arb. š. riebios kakavos (jei neturite, tiks ir paprasta)
250 g 6% riebumo kreminės varškės
2-3 valg. š. cukraus
Priedų pagal skonį: džiovintų spanguolių, žemės riešutų sviesto ar kokoso drožlių.
po 1 arb. š.minkšto sviesto kiekvienam 80 g varškės, jei naudosite ne žemės riešutų įdarą

Šokoladą ištirpinkite inde virš garų vonelės (arba mikrobangų krosnelėje, tik nesudeginkite). Sudėkite sviestą ir kakavą. Išmaišykite. Ištepkite formą puse kiekio šokolado (galite net tirpinti 2 induose atskirai - tada būsite tikri, kad sluoksnis bus ne per plonas, man beje geriau ištepti sekėsi šaukšteliu, o ne konditeriniu teptuku - jis per ploną sluoksnį dengė). Dėkite į šaldytuvą ar kamerą, kad sustingtų.
Paruoškite varškės masę. Varškę ištrinkite su cukrumi. Padalinkite į 3 indelius. 1 dalį išsukite su žemės riešutų sviestu. Kitą - su spanguolėmis ir 1 šaukšteliu minkšto sviesto. Trečią - su kokoso drožlėmis ir 1 šaukšteliu minkšto sviesto.
Ištraukite atšalusias formeles. Krėskite įdaro. Stenkitės, kad nesiliestų su kraštais.
Aptepkite varškę šiltu šokoladu ir vėl dėkite šaltai bent 1-2 valandoms, kad sustingtų.
Suvartokite per 2-3 dienas, bet ne ilgiau kaip iki varškės galiojimo datos pabaigos.

Pirminė idėja iš Akimirkos tinklaraščio

You Might Also Like

16 comments

  1. Nemėgsti su aguonomis ar razinomis? Šventvagystė! :D Aš tik tokius ir valgau :D
    Gera idėja, man niekad nebūtų šovę į galvą gamintis varškės sūrelius. O ir variantas su žemės riešutų sviestu negirdėtas. Manau, reikia išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na labai paprasta priežastis - aguonų prilendą į dantis, o razinos pasitaiko su kauliukais ir sugadina visą reikalą :D

      Panaikinti
    2. As kaip ir VIta, be aguonu bet neziuriu i surelius :D O tavieji atrodo skaniai!

      Panaikinti
    3. Aš juos pirkdavau tik iš didelės bėdos - jei nėra su vanile, šokoladu, kondensuoto pienu, kitos firmos nepatinka ir lieka tik kokia uriga su aguonom arba kokie nors be šokolado su razinom :D bet jau tada apninka svarstymai, kad gal geriau be šokolado su vanile :)

      Panaikinti
  2. Vienas iš tų dalykų, kurių labai pasiilgstu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O va tokioj degustacijoj tai tikrai sudalyvaučiau! :D Nors dabar, dar nė neragavus, galiu pasakyti, kad dėl tų su riešutų sviestu turbūt viską atiduočiau :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atrodo super! Reikės su savo vaiku kada nors pasigaminti, o tai dabar dažniausia tik sausainius abu kepam:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai skanu ir nesudėtinga - turėtų darbas patikti :)

      Panaikinti
  5. Liuks! bus tikrai prigaminta, visokiausiu rusiu!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Super, jau dabar bežiūrint darosi saldu saldu... Būtinai pasigaminsiu, nes parduotuvinių aš taip pat nebeperku, nes nuo jų beria :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Svarbiausia geri produktai ;) sėkmės gaminant ir atrandant savo skaniausią derinį :)

      Panaikinti
  7. Sveiki, norėjau paklausti kaip sektųsi gaminti šiuos sūrelius be šokoladinio glaisto? Nuo pirktinių visada nukrapštau šokoladą ir jį išmetu ;) Kažin ar normaliai išsiimtų iš formos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nebent varškė daug riebesnė būtų + sviesto daugiau dėtumėt. Bet nesu tikra, kad verta tuomet gaminti - tiesiog suvalgysite daugiau sviesto. Manau jei nevartojat glaisto - tiesiog įsigykite gražius mažus indelius ir paruoškite varškę pagal mėgstamą skonį - su spanguolėm, riešutais ar kakava :)

      Panaikinti