Šokoladiniai šokoladiniausi - ne šiaip kakaviniai. Tikriems smaližiams - sodraus skonio, purūs. Vienas bet - nesuklyskit, ir nekepkit popieriukuose , nes iš jų lukštenasi sunkiai. Tiesiog keksiukų formą patepti sviestu arba aliejumi.
12 keksiukų reikės:
pusės puodelio pieno
3/4 puodelio nesaldžios kakavos
85g šokolado 50proc. kakavos
pusės puodelio cukraus
3 kiaušinių
šaukštelio vanilės ekstrakto
1 nubraukto šaukšto kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1/4 + du šaukštų puodelio miltų
Jei turit kombainą tikrai bus lengviau, bet viskas padaroma ir be jo (kaip, kad aš barake). Šokoladą sukapoti kuo smulkiau. Į dubenį supilti pieną, sudėti šokoladą ir kakavą. Išmaišyti, kol kakava ir pienas taps vientisa ruda mase. Sudėti cukrų, kiaušinius, vanilę, druską. Išmaišyti. Plakti nereikia. Sudėti miltus ir kepimo miltelius. Išmaišyti iki kol nesimatys miltų. Tešla išeina skystoka - kaip kefyras maždaug, taip ir turi būti. Kepti 25-30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Įkišus pagaliuką jis turi būti sausas. Skanaus :)
Perdaryta pagal šį puikų receptą
12 keksiukų reikės:
pusės puodelio pieno
3/4 puodelio nesaldžios kakavos
85g šokolado 50proc. kakavos
pusės puodelio cukraus
3 kiaušinių
šaukštelio vanilės ekstrakto
1 nubraukto šaukšto kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1/4 + du šaukštų puodelio miltų
Jei turit kombainą tikrai bus lengviau, bet viskas padaroma ir be jo (kaip, kad aš barake). Šokoladą sukapoti kuo smulkiau. Į dubenį supilti pieną, sudėti šokoladą ir kakavą. Išmaišyti, kol kakava ir pienas taps vientisa ruda mase. Sudėti cukrų, kiaušinius, vanilę, druską. Išmaišyti. Plakti nereikia. Sudėti miltus ir kepimo miltelius. Išmaišyti iki kol nesimatys miltų. Tešla išeina skystoka - kaip kefyras maždaug, taip ir turi būti. Kepti 25-30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Įkišus pagaliuką jis turi būti sausas. Skanaus :)
Perdaryta pagal šį puikų receptą