Savaitgalis pralėkė nepastebimai - nulis padarytų darbų, tik pailsėta. Gal ir gerai. Savaitgalį buvo prisimintas tetos Reginos pyragas, o šiandien kepiau focaccia. Nesudėtingas, daug kur tinkantis paplotėlis. Kas nemėgsta alyvuogių gali ir nedėti, o gardinti taip kaip patinka ;)
Reikės:
250g miltų
žiupsnelio druskos
nubraukto šaukštelio Viduržemio jūros prieskonių mišinio
150ml šilto vandens
nubraukto šaukštelio cukraus
20g šviežių mielių (arba 7g sausų, bet su sausomis aš niekad negaminu, nepatinka)
5 skiltelių česnako, suraikyto riekelėmis
saujelės šviežio baziliko
Miltus sumaišyti su druska ir prieskoniais, sudėti česnako riekeles, plėšytą baziliką. Į vandenį suberti cukrų ir sudėti mieles. Gerai išmaišyti, kad ištirptų. Palikti 15 minučių pastovėti šiltai (jei mielės geros, jos turėtų suputoti). Po to supilti mieles į miltų ir prieskonių mišinį. Gerai išmaišyti, paminkyti bent 5 minutes (jei tešla per kibi užsiberti dar miltų, bet nenukietinti. Tešlą turi būti lengva minkyti, bet trenkus kumščiu ji dar turi šiek tiek kibti prie krumplių). Palikti valandą pakilti (arba kol padvigubės).
Pakilusią tešlą versti ant skardos (nepamiršti kepimo popieriaus), ištampyti į norimą formą (man tai patogiausia daryti ore), svarbu nenuploninti. Susmaigstyti alyvuoges ir palikti pakilti dar bent 10 minučių. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol gražiai pagels.
Skanaus :)
P.S. Man skaniausia dar šilta su artišokų kremu
P.P.S. Esant reikalui galima vartoti kaip picos padą, tik priedus reiktų dėti ant beveik iškepusio pagrindo.
Reikės:
250g miltų
žiupsnelio druskos
nubraukto šaukštelio Viduržemio jūros prieskonių mišinio
150ml šilto vandens
nubraukto šaukštelio cukraus
20g šviežių mielių (arba 7g sausų, bet su sausomis aš niekad negaminu, nepatinka)
5 skiltelių česnako, suraikyto riekelėmis
saujelės šviežio baziliko
Miltus sumaišyti su druska ir prieskoniais, sudėti česnako riekeles, plėšytą baziliką. Į vandenį suberti cukrų ir sudėti mieles. Gerai išmaišyti, kad ištirptų. Palikti 15 minučių pastovėti šiltai (jei mielės geros, jos turėtų suputoti). Po to supilti mieles į miltų ir prieskonių mišinį. Gerai išmaišyti, paminkyti bent 5 minutes (jei tešla per kibi užsiberti dar miltų, bet nenukietinti. Tešlą turi būti lengva minkyti, bet trenkus kumščiu ji dar turi šiek tiek kibti prie krumplių). Palikti valandą pakilti (arba kol padvigubės).
Pakilusią tešlą versti ant skardos (nepamiršti kepimo popieriaus), ištampyti į norimą formą (man tai patogiausia daryti ore), svarbu nenuploninti. Susmaigstyti alyvuoges ir palikti pakilti dar bent 10 minučių. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol gražiai pagels.
Skanaus :)
P.S. Man skaniausia dar šilta su artišokų kremu
P.P.S. Esant reikalui galima vartoti kaip picos padą, tik priedus reiktų dėti ant beveik iškepusio pagrindo.