Šiandien man taip norėjosi spalvų ir skonių lėkštėje! Šis derinys gaivus ir gardus, o padažas su šviežiai spaustų apelsinų sultimis viską puikiai apjungia. Gera žinia, kad čia tiks ir kiek mažiau sunokęs mangas, dar turintis rūgštelės.
Labai margos vištienos salotos
2 porcijoms reikės:
300 g vištienos šlaunelių mėsos be
kaulo
Druskos
Pipirų
Mėgstamų vištienos prieskonių arba
tiesiog saldžiosios paprikos miltelių
Aliejaus kepimui
100 g salotinių sultenių (bet tiks
ir kitos salotos)
1/2 mango
1/2 avokado
1/2 raudono svogūno
10 mažų pomidorų
Padažui:
70 ml šviežiai spaustų apelsinų
sulčių
50 ml aliejaus
10 ml balzaminio acto
5 ml klevų sirupo, skysto medaus
arba cukraus sirupo
1 skiltelė česnako
1/2 arb. š. Dižono garstyčių
Druskos
Pipirų
Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais vištienos prieskoniais arba saldžiąja paprika. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir iškepkite mėsą. Kepkite vis apversdami apie 8-10 minučių.
Kol mėsa kepa nuplaukite salotas, mangą ir avokadą supjaustykite kubeliais, pomidorus perpjaukite pusiau, svogūną susmulkinkite. Išdalinkite į dvi lėkštes.
Padažui į užsukamą indelį supilkite apelsino sultis, aliejų, balzaminį actą, klevų sirupą, įspauskite česnako skiltelę, įdėkite garstyčias ir po žiupsnelį druskos bei pipirų. Užsukite indelį ir gerai suplakite.
Iškepusią vištieną sudėkite ant paruoštų salotų, tuomet viską apšlakstykite padažu.
Skanaus!