Nors blondinių diena švenčiama tik gegužės 31, bet jau dabar nekantrauju pasidalinti su jumis šio pyrago receptu. Jis tikrai puikus - ir saldus ir traškus. Žodžiu subalansuotas mėgavimuisi su draugais ;) . Jį ruošiau žurnalui Debesys ir "testavau" ant kolegų - liko patenkinti :).
26 cm skresmens pyragas
50 g sviesto
4 kiaušiniai
2 valg. š. jogurto be priedų
2 arb. š. tirpios kavos miltelių (be priedų)
1 arb. š. vanilinio cukraus
100 g baltojo šokolado
75 g lazdynų riešutų
2 st. miltų
1 st. rudojo cukraus
½ st. muskovado (muscovado) cukraus (galite keisti baltuoju)
2 valg. š. kviečių sėlenų
2 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Sviestą ištirpinkite ir supilkite į plakimo indą. Įmuškite kiaušinius, sudėkite jogurtą, suberkite kavos miltelius ir vanilinį cukrų. Išplakite.
Riešutus ir šokoladą sukapokite.
Suberkite į tešlą likusius ingredientus ir viską gerai išmaišykite (neplakite!).
Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 35−40 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą ataušinkite ir tik tada pjaustykite.
Tiekite atvėsintą.
Skanaus :)
26 cm skresmens pyragas
50 g sviesto
4 kiaušiniai
2 valg. š. jogurto be priedų
2 arb. š. tirpios kavos miltelių (be priedų)
1 arb. š. vanilinio cukraus
100 g baltojo šokolado
75 g lazdynų riešutų
2 st. miltų
1 st. rudojo cukraus
½ st. muskovado (muscovado) cukraus (galite keisti baltuoju)
2 valg. š. kviečių sėlenų
2 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Sviestą ištirpinkite ir supilkite į plakimo indą. Įmuškite kiaušinius, sudėkite jogurtą, suberkite kavos miltelius ir vanilinį cukrų. Išplakite.
Riešutus ir šokoladą sukapokite.
Suberkite į tešlą likusius ingredientus ir viską gerai išmaišykite (neplakite!).
Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 35−40 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą ataušinkite ir tik tada pjaustykite.
Tiekite atvėsintą.
Skanaus :)