Reikės:
Pagrindui:
200g tikro sviesto
0,5 stiklinės cukraus
poros šaukštelių vanilinio cukraus
2 stiklinių miltų
Įdarui:
mėgstamo džemo (naudojom slyvų-serbentų)
200g varškės
1 indelio kondensuoto pieno
žiupsnelio aguonų
pusės smulkiai su visa žievele supjaustytos/sutarkuotos citrinos
5 šaukštų manų kruopų
Viršui:
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
pusės didelio kiaušinio baltymo
Įdarui skirtus manus išbrinkinti kondensuotame piene (užtenka tiek laiko kol minkysite tešlą).
Pagrindui skirtą šaltą sviestą sutarkuoti burokine tarka, suberti likusius produktus ir suminkyti iki trupinukų. 2/3 tešlos nuimti ir suploti į pagrindą ir bortelius skardoje. Likusią tešlą sumaišyti su kepimo milteliais ir puse baltymo ir atsidėti (čia bus viršus).
Ant pagrindo supilti džemo tiek, kad susidarytų apie 7mm storio sluoksnis.
Varškę išsukti su kondensuotu pienu, citrina ir aguonomis. Supilti ant džemo sluoksnio.
Ant viršaus užpilti likusią 1/3 tešlos, kurią sumaišėte su kepimo milteliai ir baltymu.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1h-1,5h.
Skanaus :)
"Languotos prijuostės" tema šį mėnesį apie virtuvę.
Pasidalinsiu ir aš truputį apie savąją...
Pagrindinė virtuvė kurioje atsiranda visi skanėstai priklauso bendrabučiui. Ir tai net ne virtuvė, o kambarys. Į 20 kvadratų (jei tiek ten jų yra) sutalpintos 2 lovos, 3 stalai, 2 spintelės ir šaldytuvas. Vienas stalas paaukotas gaminimams. Pamenų, tokį staliuką, kai buvau maža, turėjome ir mes ir laikėme svetainėje... Šią vasarą kambaryje buvo pakeistas vienas stalas į du - iš to galima matyti ir nuotraukos pagrindo pasikeitimus - atsirado tas subraižytas medinis mokyklinis stalas. O pagrindinė virtuvė - ji tik kepimui. Nes ten temptis visus mikserius, miltus. prieskonius būtų per daug. Taigi nuo visų kremų, tešlų, miltų kenčia kambarys. Bet nieko - nuvalai ir vėl gražu :)
Antroji virtuvė, kurioje gaminu - namų. Viskas būtų gerai (ten gyvena daug gerų daiktų - kombainas, kokteilių plaktuvas, sumuštinių keptuvas, kavamalė (kurią naudoju malti riešutams)), bet neveikia orkaitė. Aišku galėčiau zyzzzzti, kad nupirktų normalią, bet kam ten jos reikia, kai aš gryžtu namo vieną kartą per mėnesį...
Trečioji virtuvė - mieliausio mamos. Gerai veikianti dujinė orkaitė - tai ne elektrinė, kaip barake, čia iškepa ir apskrunda viskas. Kada gaminu čia irgi galima atpažinti pagal stalviršį - jis švelniai auksinio medžio spalvos. Ir dažniausiai receptai čia atsiranda savaitgaliais arba per atostogas ;)
Likusios vietos - visų kitų žmonių virtuvės, kurie tik leidžia man įsisukti. Kitus du mėnesiu gyvensiu pas pusbrolį ir labai tikiuosi galėsiu ir ten pašeimininkauti, jei tik jo žmona leis...
Paveikslėlis iš čia