Kiek kitokia Forellės pyrago su varške ir persikais versija. Ne mažiau skani :)
Reikės:
Tešlai
400g miltų
200g svieto
100g cukraus
2 didelių kiaušinių trynių
2 šaukštų grietinės
6 šaukštų kakavos miltelių (gaminau su 4, bet buvo mažoka)
žiupsnelio druskos
Įdarui
500g varškės (geriausiai tiktų Mūsų švelnioji, bet ir paprasta geriau, rinktis sausą, riebią iš maišelio, jokiu būdu ne pakeliais. Arba naudoti varškės sūrį)
2 sunokusių bananų
160g riešutų kremo su gabaliukais
3 trynių
180g maskarponės sūrio
pusės vanilės lazdelės sėklyčių arba vanilės ekstrakto 0,5 šaukštelio arba šaukštelis vanilinio cukraus
Pagrindui skirtus miltus, cukrų, kakavos miltelius ir druską išmaišyti. Įtarkuoti šaltą sviestą
ir trinti tarp pirštų kol pasidarys trupinukai (arba sudėti į kombainą ir naudoti pulse režimą). Sudėti grietinę, trynius ir tešlą išminkyti. Dėti bent pusvalandžiui į šaldytuvą (patogiau išminkyti į ilgą dešrą - tada tešla greičiau ir tolygiau sušals).
Varškę pertrinti per sietelį/išsukti kombainu/išsukti rankiniu smulkintuvu, kad neliktų gumulėlių. Bananus sutrinti šakute arba smulkintuvu ir sudėti į varškės masę. Sudėti likusius įdaro produktus ir gerai išmaišyti iki vientisos masės
Kepimo formą iškloti 2/3 tešlos, padarant kraštus, supilti varškės masę. Užtarkuoti likusią tešlą. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių. Iškepus būtinai atšaldyti - varškės pyragai savo tikrąjį skonį parodo būdami šalti ;)
Skanaus :)
9 comments
Tikrai rekomenduoju ;) šitas receptas mūsų namuose (t.y. mano ir barako kambariokės) tapo beveik tradiciniu :) bent kas porą savaičių su persikais versija kartojama, o prieš Kalėdas gal ir su spanguolėm atsiras ;)
AtsakytiPanaikintiOho, koks patobulinimas :) Man patinka, labai patinka. Originalų su persikais jau bandžiau, dabar dar ir šitokį į eilė užrašysiu numeriu xxx :D
AtsakytiPanaikintiČia vadinasi sukamės su tuo, kas šaldytuve ;D
AtsakytiPanaikintiAš irgi pamėgau pastaruoju metu varškės/sūrio pyragus. Tikriausia niekas nesupyks jei ir Kalėdom jį iškepsiu :)
AtsakytiPanaikintiO riešutų kremas taip tinka sūrio pyraguose!
Pernai Kalėdoms kepiau tokį - visi liko patenkinti (net ir nepaisant to, kad mano dujinė orkaitė (ne)rodo velniažinkokią temperatūrą ir tenka grandyti truputį pridegusias vietas) :)
AtsakytiPanaikintiOho kokia skani improvizacija. Tik pamačiau pavadinimą, pagalvojau apie riešutų kremą, bet atrodo, jūs irgi jo turėjot :) skanumėlis
AtsakytiPanaikintiTurėjom ;) dar manau laukia versija su spanguolem ir kriausem - Kaledoms :)
AtsakytiPanaikintiMan patinka šis pyragas - iš tiesų dailus. Žaviuosi Tavo sugebėjimu per sesiją kepti tokius skanėstus :)
AtsakytiPanaikintiJei išbandysi pasakyk kaip patiko :)
AtsakytiPanaikinti