Skanus, paprastas, jums turbūt bus geriau žinomas iš šio dienoraščio . Siūlau išbandyti - jis toks skanus, kad net nesinori dalintis :)
Recepto nekeičiau, nebent kad pridėjau vienu kiaušiniu daugiau (nes maži buvo). Ir žinoma nelaukiau kol atšals - laukti buvo neįmanoma, nes valgytojai patys susirinko užuodę kvapus iš virtuvės...
3 kiaušiniai
1 st. cukraus
1 st. miltų
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
3-5 obuoliai (geriausiai antaniniai)
3-4 šaukštai grietinės
cinamono ir cukraus apibarstymui
Kiaušinius su cukrumi išsukite iki purumo. Po to supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišykite. Kepimo formą ištepkite riebalais arba išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Obuolius supjaustytus riekelėmis dėkite ant tešlos. Kas mėgsta daug obuolių dviems aukštais prikraukite. Kepkite 180 C karštumo orkaitėje kol apskrus, maždaug 30 min. Ištraukite, kiek palaukite ir dar karštą aptepkite grietine, apibarstykite cinamonu ir cukrumi – vėsdamas pyragas pats “pasigamins” iš grietinės kremą
Skanaus :)