Skanus, paprastas, jums turbūt bus geriau žinomas iš šio dienoraščio . Siūlau išbandyti - jis toks skanus, kad net nesinori dalintis :)
Recepto nekeičiau, nebent kad pridėjau vienu kiaušiniu daugiau (nes maži buvo). Ir žinoma nelaukiau kol atšals - laukti buvo neįmanoma, nes valgytojai patys susirinko užuodę kvapus iš virtuvės...
3 kiaušiniai
1 st. cukraus
1 st. miltų
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
3-5 obuoliai (geriausiai antaniniai)
3-4 šaukštai grietinės
cinamono ir cukraus apibarstymui
Kiaušinius su cukrumi išsukite iki purumo. Po to supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišykite. Kepimo formą ištepkite riebalais arba išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Obuolius supjaustytus riekelėmis dėkite ant tešlos. Kas mėgsta daug obuolių dviems aukštais prikraukite. Kepkite 180 C karštumo orkaitėje kol apskrus, maždaug 30 min. Ištraukite, kiek palaukite ir dar karštą aptepkite grietine, apibarstykite cinamonu ir cukrumi – vėsdamas pyragas pats “pasigamins” iš grietinės kremą
Skanaus :)
PISTACIJŲ TIRAMISU BE KIAUŠINIŲ
Prieš 2 valandas
9 comments
oi, vos nenugriuvau pamačiusi pavadinimą - mūsų mamos vardas - Regina, o čia - jos receptas (ar iš kažin kur nusižiūrėtas dar tais gūdžiais laikais, kai autorinių teisių visai nebuvo :)). Taigi, šventa tiesa - tetos (mamos) Reginos obuolių pyragas!! (nors čia, įtariu, ne apie tą Reginą... ;))
AtsakytiPanaikintiačiū, kad dalinatės, ačiū, kad ir mus čia parodote, skanaus rudens.
g.
Ginte - apie tą pačią Reginą - jei padės, tai aš juk Sasnausko dukra ;)
AtsakytiPanaikintipadėjo....
AtsakytiPanaikintiir mane į vietą padėjo - nepažinau toj mažoj profilio foto savų giminių ;)
Nieko tokio - kai paskutini kartą matėmės Vilkijoj kitaip nusikirpus buvau :)
AtsakytiPanaikintiKaip noreciau dabar obuoliu pyrago :) reiks gal sekmadieni issikepti..
AtsakytiPanaikintiRekomenduoju ;)
AtsakytiPanaikintilaaaaaaaaabai skanus pyragas,pagaliau atsirinkau receptuka,sia savaite kepiau tris kartus ir stebinau svecius,,,tik as I tesla dadejau du v.saukstus aliejaus arba 50 gr.sviesto arba margarine--mmm-skanumelis,nelieka laiko jam pasenti,aciu,Reginai,uz puiku recepta,,,
AtsakytiPanaikintilabai skanus pyragas,tik dadedu aliejaus arba 50gr.sviesto ar margarino, I tesla,mmm---skanumelis,sia savaite kepiau tris kartus,,,dabar turesiu ,,firmini,, obuoliu pyraga,aciu ,Regina,tikrai gardu,greita,pigu.
AtsakytiPanaikintiDžiugu, kad patobulinot ir kad mėgstat :)
Panaikinti