Dar spėjau, o maniau šie metai tinklaraštyje baigsi keksu.
Norėčiau tiek visko palinkėti, bet žodžiai netelpa ir nesirikiuoja. Tad trumpai: kad 2012 būtų naujų atradimų, kūrybos ir teigiamų permainų metai.
O dabar apie tortą (to mes čia ir susirinkom, ar ne? :) ).
Nuostabus tortas rastas puikiame Aušros blog'e. Jos dėka gaminau tikrąjį variantą su Biscoff kremu. Aušra, ačiū tau dar 100 kartų :) . Kremą Amerikoje tikrai parduoda, bet kilmė jo Belgiška (jei Belgija pakeliui - būtinai jo ten ieškokite. Jei ne - pažadu 2012 surasti kaip pasidaryti naminį variantą).
Tikrai nėra ko bijoti - gamyba nėra tokia sudėtinga, kaip atrodo perskaičius receptą.
Biskvitai purūs ir drėgni. Kremas švelnus ir tobulas. Biscoff kremą keisti galima žemės riešutų sviestu (kaip padarė Asta). Tokiu tortu papirksite bet kurį smaližių. Jis drąsiai stojasi į mėgstamiausiųjų lentyną greta Raffaello ir Morkų torto.
Biskvitams:
50 g karčios kakavos miltelių
160ml verdančio vandens
80ml pieno
150 g sviesto
300 g cukraus
3 didelis kiaušiniai
1 šaukštas vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus
210 g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
Kremui:
150 g tamsaus šokolado, smulkinto
150 g pieniško šokolado, smulkinto
400 g Biscoff tepamo sviesto*
400 g riebios grietinėlės
*Biscoff tepamas sviestas pagamintas iš belgiškų cinamoninių sausainių. Jeigu neturite Biscoff, tiks žemės riešutų arba lazdyno riešutų sviestas (bet ne Nutella - ji per riebi, geriau naminė riešutela)
Šokoladinėms šukėms:
150 g tamsaus šokolado (ne mažiau 60% kakavos), smulkinto.
Pradėkite nuo šukiųPusę šokolado ištirpinkite garų vonelėje arba mikrobangėje. Įmaišykite likusį šokoladą ir intensyviai maišykite, kol ištirps likęs šokoladas. Atplėškite apie 40cm ilgio kepimo popieriaus juostą. Ją perkirpkite išilgai į dvi dalis. Ant vienos tepkite pravėsusį šokoladą, paskirstykite jį tolygiai (šokoladas turi būti vos drungnas, bet dar teptis). Dėkite ant viršaus antrą juostą kepimo popieriaus, prispauskite ir išlyginkite, kad neliktų oro tarpų. Standžiai susukite į ritinėlį. Padėkite šaltai bent 2-3 valandoms.
Biskvitai
Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formos dugną.
Kakavą užpilkite verdančiu vandeniu ir maišykite, kol ištirps. Į kakavą supilkite pieną, išmaišykite ir palikite, kol atvės.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Dar kitame inde kambario temperatūros sviestą išplakite plaktuvu iki purios masės. Tuomet suberkite cukrų ir plakite dar kelias minutes. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno viską gerai išplakite (turi išeiti puri, lengva masė). Supilkite vanilės ekstraktą ar vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite.
Į sviesto plakinį po trečdalį suberkite miltų mišinio ir kakavos plakinio. Po kiekvienos dozės gerai viską išmaišykite.
Paruoštą tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 40 – 45 minutes, kol įkišus medinį pagaliuką šį ištrauksite sausą. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ant grotelių, tuomet padalinkite išilgai į dvi dalis.
Kremas
Abiejų rūšių šokoladą ištirpinkite kartu garų vonelėje ar mikrobangėje (nesudeginkite!). Įmaišykite Biscoff kremą ar žemės riešutų sviestą. Į kiek pravėsusią masę supilkite grietinėlę ir plakite tol, kol masė taps vientisa.
Torto surinkimas
Į tortinę su borteliais dėkite vieną biskvitą, uždėkite pusę kremo. Uždenkite antrų biskvitu ir sukrėskite beveik visą kremą - pasilikite kelis šaukštus dekoravimui. Padėkite šaltai bent valandai.
Kai jau norėsite puošti šukėmis - staigiu judesiu išvyniokite ritinį, nuimkite viršutinį popieriaus lakštą.
Nuo torto nuimkite bortelius. Apžiūrėkite ar visur kremas pakankamai ištryškęs, kad būtų kaip pritvirtinti šukes. Jei ne - aptepkite kraštus likusiu kremu. Tuomet klijuokite ilgąsias šukes prie kraštų, o trumpas berkite ant viršaus.
Skanaus :)
Šaltinis: Aušros tinklaraštis
Norėčiau tiek visko palinkėti, bet žodžiai netelpa ir nesirikiuoja. Tad trumpai: kad 2012 būtų naujų atradimų, kūrybos ir teigiamų permainų metai.
O dabar apie tortą (to mes čia ir susirinkom, ar ne? :) ).
Nuostabus tortas rastas puikiame Aušros blog'e. Jos dėka gaminau tikrąjį variantą su Biscoff kremu. Aušra, ačiū tau dar 100 kartų :) . Kremą Amerikoje tikrai parduoda, bet kilmė jo Belgiška (jei Belgija pakeliui - būtinai jo ten ieškokite. Jei ne - pažadu 2012 surasti kaip pasidaryti naminį variantą).
Tikrai nėra ko bijoti - gamyba nėra tokia sudėtinga, kaip atrodo perskaičius receptą.
Biskvitai purūs ir drėgni. Kremas švelnus ir tobulas. Biscoff kremą keisti galima žemės riešutų sviestu (kaip padarė Asta). Tokiu tortu papirksite bet kurį smaližių. Jis drąsiai stojasi į mėgstamiausiųjų lentyną greta Raffaello ir Morkų torto.
Biskvitams:
50 g karčios kakavos miltelių
160ml verdančio vandens
80ml pieno
150 g sviesto
300 g cukraus
3 didelis kiaušiniai
1 šaukštas vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus
210 g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
Kremui:
150 g tamsaus šokolado, smulkinto
150 g pieniško šokolado, smulkinto
400 g Biscoff tepamo sviesto*
400 g riebios grietinėlės
*Biscoff tepamas sviestas pagamintas iš belgiškų cinamoninių sausainių. Jeigu neturite Biscoff, tiks žemės riešutų arba lazdyno riešutų sviestas (bet ne Nutella - ji per riebi, geriau naminė riešutela)
Šokoladinėms šukėms:
150 g tamsaus šokolado (ne mažiau 60% kakavos), smulkinto.
Pradėkite nuo šukiųPusę šokolado ištirpinkite garų vonelėje arba mikrobangėje. Įmaišykite likusį šokoladą ir intensyviai maišykite, kol ištirps likęs šokoladas. Atplėškite apie 40cm ilgio kepimo popieriaus juostą. Ją perkirpkite išilgai į dvi dalis. Ant vienos tepkite pravėsusį šokoladą, paskirstykite jį tolygiai (šokoladas turi būti vos drungnas, bet dar teptis). Dėkite ant viršaus antrą juostą kepimo popieriaus, prispauskite ir išlyginkite, kad neliktų oro tarpų. Standžiai susukite į ritinėlį. Padėkite šaltai bent 2-3 valandoms.
Biskvitai
Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formos dugną.
Kakavą užpilkite verdančiu vandeniu ir maišykite, kol ištirps. Į kakavą supilkite pieną, išmaišykite ir palikite, kol atvės.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Dar kitame inde kambario temperatūros sviestą išplakite plaktuvu iki purios masės. Tuomet suberkite cukrų ir plakite dar kelias minutes. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno viską gerai išplakite (turi išeiti puri, lengva masė). Supilkite vanilės ekstraktą ar vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite.
Į sviesto plakinį po trečdalį suberkite miltų mišinio ir kakavos plakinio. Po kiekvienos dozės gerai viską išmaišykite.
Paruoštą tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 40 – 45 minutes, kol įkišus medinį pagaliuką šį ištrauksite sausą. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ant grotelių, tuomet padalinkite išilgai į dvi dalis.
Kremas
Abiejų rūšių šokoladą ištirpinkite kartu garų vonelėje ar mikrobangėje (nesudeginkite!). Įmaišykite Biscoff kremą ar žemės riešutų sviestą. Į kiek pravėsusią masę supilkite grietinėlę ir plakite tol, kol masė taps vientisa.
Torto surinkimas
Į tortinę su borteliais dėkite vieną biskvitą, uždėkite pusę kremo. Uždenkite antrų biskvitu ir sukrėskite beveik visą kremą - pasilikite kelis šaukštus dekoravimui. Padėkite šaltai bent valandai.
Kai jau norėsite puošti šukėmis - staigiu judesiu išvyniokite ritinį, nuimkite viršutinį popieriaus lakštą.
Nuo torto nuimkite bortelius. Apžiūrėkite ar visur kremas pakankamai ištryškęs, kad būtų kaip pritvirtinti šukes. Jei ne - aptepkite kraštus likusiu kremu. Tuomet klijuokite ilgąsias šukes prie kraštų, o trumpas berkite ant viršaus.
Skanaus :)
Šaltinis: Aušros tinklaraštis