Be galo gardi lašiša su mėlyniu padažu. Ruošta oC žurnalui Žvejų dienai, bet verta prisiminti ir dabar. Tinka ir šaldytos mėlynės, galima naudoti ir džiovintus čiobrelius. Netikėtas, įdomus derinys.
Skanaus :)
P.S. Nenusūdykite padažo ;) jis skaniausias švelniai rūgštus
300g lašišos filė su oda
2 šaukštų sviesto
1 skiltelės česnako
druskos
pipirų
pusės citrinos sulčių + dviejų šaukštų
1 šaukšto kukurūzų krakmolo
saujos mėlynių ar šilauogių
kuokštelio čiobrelių (šviežių ar džiovintų)
100ml nesūraus daržovių sultinio
2 šaukštų tiršto balzaminio acto su avietėmis arba
vynuogėmis
1 šaukštelio cukraus
2 šaukštų raudonojo vyno
saujos špinatų
alyvuogių aliejaus
moliūgų sėklų
Sviestą ištirpinkite, suberkite į jį kapotą česnaką ir
užpilkite ant lašišos. Pagardinkite druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir dėkite kepti žuvį
odele žemyn. Kepkite kol žuvis bus pusiau
iškepusi (1-3 minutes).
Pusės citrinos sultis sumaišykite su kukurūzų krakmolu. Į
puodą sudėkite mėlynes/šilauoges, čiobrelius, supilkite sultinį, actą, vyną, suberkite cukrų. Kai masė užvirs -
supilkite krakmolą su citrinų sultimis. Virkite apie 20-30 minučių.
Žuvį perkelkite į indą skirtą kepti orkaitėje. Supilkite ir
susidariusius riebalus. Kepkite iki 200 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
Špinatus apvirkite garuose arba tiesiog nuplikykite.
Pagardinkite aliejumi, citrinos sultimis ir moliūgų
sėklomis.
Žuvį tiekite su špinatais ir mėlynių padažu.Skanaus :)
P.S. Nenusūdykite padažo ;) jis skaniausias švelniai rūgštus
12 comments
oi gražuma
AtsakytiPanaikintiDalia - ir skanuma - ši žuvis iš ties puiki :)
AtsakytiPanaikintiOoooo, kaip gražu pas Tave!!! labai gražūs atnaujinimai! o jau patiekaliukas, mmmm, žiauriai noriu valgyt :D lašiša begalo skaniai atrodo!
AtsakytiPanaikintiReda - ačiū už pagyras :) o lašiša tikrai puiki. Nereikia jai nei bulvių, nei ryžių tik tų špinatų. Rekomenduoju išbandyti ;)
AtsakytiPanaikintiVa si recepta butinai pabandysiu. Galima prisikirti prie tradiciniu norvegisku patiekalu :)
AtsakytiPanaikintiViktorai- ir prie labai sveikų - lašiša, mėlynės, špinatai, moliūgų sėklos :)
AtsakytiPanaikintiVaizdelis, tai nuginkluojantis :)
AtsakytiPanaikintiMaisto diletante - tikiuos į gerąją pusę ;)
AtsakytiPanaikintidieviška spalvų gama ir netikėtas derinys..;)
AtsakytiPanaikintiOditėle - tikiuosi bus išbandyta. Šis receptas tikrai to nusipelnė ;)
AtsakytiPanaikintioho. o kuo galima pakeist balzamini acta su avietėmis arba vynuogėmis?
AtsakytiPanaikintiEugenija - gali pakeisti paprastu balzaminiu actu, o kad jis sutirštėtų pakaitinti keptuvėje ar puode. Bet labai rekomenduoju įsigyti.
AtsakytiPanaikinti