Pažintis su tikrais indiškais prieskoniais prasidėjo, kai mano draugas Vincentas (turintis indiškų rūbų parduotuvę Vilniuje) man jų parvežė iš Indijos. Prisipažinsiu - pusės pavadinimų nė nesupratau ir tik "gūglės" pagalba išsiaiškinau kas tai ir su kuo valgoma.
Šildantis ir sotus. Recepto originale reikėjo gaminti su vištienos filė, bet aš jau buvau nusipirkusi vištienos blauzdelių. Jas iš vakaro paprieskoniavau, palikau šaldytuve ir kitą dieną sudėjau į šį gardų padažą.
Padažo iš šio recepto išeina daug. Jei liks likučių - kitą dieną išvirkite mėgstamų makaronų, sudėkite juos į padažą, įdėkite skardinę raudonųjų konservuotų pupelių, pašildykite viską ant ugnies, užberkite tarkuoto sūrio ir voila - puikus naujas patiekalas :)
2 svogūnai, susmulkinti
1 nykščio dydžio imbiero gabaliukas, sukapotas
1 raudonas čili, sukapotas
Aliejus kepimui
gabalėlis sviesto
400 g konservuotų trintų pomidorų savo sultyse
400 ml kokosų pieno
1 porcija Tikka Masala pastos
Druska
pipirai
1 arb. š. kuminų
1 arb š. kalendros grūdelių
2 skiltelės česnako (nuluptos)
1 nykščio dydžio imbiero gabalėlis (nulupta odele)
1 arb. š. kajeno pipirų
1 valg. š. rūkytos paprikos
2 arb. š. Garam masala prieskonių mišinio
1/2 arb. š. druskos
2 valg. š. aliejaus
2 valg. š. pomidorų pastos
2 šviežūs raudoni čili pipirai
2 arb. š. čili dribsnių
1 valg. š. kokoso drožlių
2 valg. š. anakardžio riešutų, sukapotų
Jei ruošite su vištienos blauzdelėmis, jas iš vakaro apibarstykite prieskoniais ir palikite šaltai.
Tikka Masala pastai:
*Sausoje keptuvėje pakepinkite kuminus ir kaledrų sėklas, kol parus ir kvapas sustiprės. *Pakeptus prieskonius ir visus likusius ingredientus dėkite į mažą virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki pastos masės. Su rankiniu smulkintuvu irgi neblogai pavyko.
*Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną ir imbierą. Kepkite ant mažos ugnies, apie 10 minučių, kol svogūnai taps skaidrūs. Vis pamaišykite, kad nepridegtų. Sudėkite čili pipirą ir sviestą.
*Sudėkite Tikka Masala pastą. Išmaišykite.
*Sudėkite vištienos blauzdeles/filė ir leiskite apkepti.
*Pagardinkite mėsą druska ir pipirais.
*Supilkite trintus pomidorus ir kokoso pieną. Gerai išmaišykite. Užvirkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 20-30 minučių. Jei padažas per daug sutirštėjo įpilkite 100-300ml vandens ar nesūraus sultinio. Paragaukite ar netrūksta druskos ar pipirų.
*Tiekite su ryžiais.
Skanaus :)
Pagal Oliverio ministerija
0 comments