Kai pamačiau šią sriubą pas Sandrą, iš karto supratau, kad savaitgaliui bus ji. Juolab, kad trintas sriubas mėgstu be galo. O ši buvo proga suteikti antrą šansą salierams.
Reziumė: salierai išteisinti. Vartoti tinkami, bent jau trintų sriubų pavidale. Nors pjaustant ir verdant man jų kvapas šiaip sau, bet. Bet skonį davė gerą :)
Sriuba pasakiška. Ir daugiau komentarų čia nereikia.
Dideliam puodui reikės:
Dideliam puodui reikės:
aliejaus
2 morkų
2 saliero stiebų
3 skiltelių česnako
2 svogūnų
1,2 l ekologiško sultinio
800g žiedinio kopūsto
150g raudonojo Čederio sūrio
1 arb. š. angliškų garstyčių
druskos
maltų juodųjų pipirų
duonos kubelių/šoninės
Morkas nuskuskite ir suraikykite griežinėliais.
Salierus paskuskite ir supjaustykite gabalėliais.
Česnako skilteles ir svogūną sukapokite.
Nesvylančiame puode įkaitinkite aliejų (tiek, kad padengtų dugną), suberkite sukapotas daržovs ir leiskite troškintis, kol suminkštės (apie 10 minučių).
Pasiruoškite sultinį ir atidėkite.
Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynėliais ir pasmulkinkite. Sudėkite į puodą su kitomis daržovėmis. Dar šiek tiek patroškinkite.
Supilkite sultinį (turėtų viską apsemti) ir virkite ant mažos ugnies 10-15 minučių, kol daržovės taps norimo minkštumo. Paragaukite. Pagardinkite pipirais (dar nesūdykite pirma sudėkite sūrį, nes jis duos dar nemažai sūrumo).
Sutarkuokite Čederio sūrį ir suberkite į nukaistą sriubą. Įdėkite šaukštelį angliškų garstyčių. Viską sutrinkite rankiniu maisto smulkintuvu iki vienalytės masės.
Tiekite su duonos kubeliais ar skrudinta šonine.
Skanaus :)
Pagal Oliverio ministerija
2 morkų
2 saliero stiebų
3 skiltelių česnako
2 svogūnų
1,2 l ekologiško sultinio
800g žiedinio kopūsto
150g raudonojo Čederio sūrio
1 arb. š. angliškų garstyčių
druskos
maltų juodųjų pipirų
duonos kubelių/šoninės
Morkas nuskuskite ir suraikykite griežinėliais.
Salierus paskuskite ir supjaustykite gabalėliais.
Česnako skilteles ir svogūną sukapokite.
Nesvylančiame puode įkaitinkite aliejų (tiek, kad padengtų dugną), suberkite sukapotas daržovs ir leiskite troškintis, kol suminkštės (apie 10 minučių).
Pasiruoškite sultinį ir atidėkite.
Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynėliais ir pasmulkinkite. Sudėkite į puodą su kitomis daržovėmis. Dar šiek tiek patroškinkite.
Supilkite sultinį (turėtų viską apsemti) ir virkite ant mažos ugnies 10-15 minučių, kol daržovės taps norimo minkštumo. Paragaukite. Pagardinkite pipirais (dar nesūdykite pirma sudėkite sūrį, nes jis duos dar nemažai sūrumo).
Sutarkuokite Čederio sūrį ir suberkite į nukaistą sriubą. Įdėkite šaukštelį angliškų garstyčių. Viską sutrinkite rankiniu maisto smulkintuvu iki vienalytės masės.
Tiekite su duonos kubeliais ar skrudinta šonine.
Skanaus :)
Pagal Oliverio ministerija
16 comments
Gaminau šią sriubą, man nelabai patiko, kažko pritrūko..
AtsakytiPanaikintiKaip keista. Man ji pasirodė labai skani. O dar tie traškūs duonos kubeliai ir šoninė - tikras skanumėlis. Mama dėjosi citrinų sulčių - irgi skanu sakė.
AtsakytiPanaikintiei, kokie gražūs blogo pasikeitimai. man patinka :)
AtsakytiPanaikintiEgidija - ačiū :) rudenėjant užsinorėjo kitokių spalvų :)
AtsakytiPanaikintiIr aš dairaus - gražu :)
AtsakytiPanaikintiO panašią sriubą buvau nusižiūrėjus, tik joj dar bulvių buvo. Mėginsim.
Matai, sakiau kad patiks :)
AtsakytiPanaikintiJurgita - ačiū :) su bulvėmis manau būtų dar sočiau. Man patiktų :)
AtsakytiPanaikintiSandra - mhm, čia buvo poreikis pagaminti iš pirmo žvilgsnio :)
Ir man patinka bulvės trintose sriubose. Išgražėjo blogas, šaunuolė :)
AtsakytiPanaikintiO kuo butu imanoma pakeisti cederi?? Gal dziugas tiktu?? Ar paprastas "olandiskas"? Aciu
AtsakytiPanaikintiMaisto diletante - juolab, kad jos skonio beveik nepakeičia, o tūrio prideda :) ačiū už pagyras, čia jas reiktų blogger dizaineriams siųsti, nes kol kas nieko autentiško :> kada nors...
AtsakytiPanaikintiAnonimiškas - drąsiai! Dėkit tokį sūrį, kokį labiausiai mėgstat :)
Indre, nu rimtai, kažko pritrūko, net nekabino..
AtsakytiPanaikintibeje, gražiai "patiuningavai" blog'ą ;)
Negali visiems patikti - sutinku :) ačiū :]
AtsakytiPanaikintiAs maciau recepte, kad Oliveris su stiltono suriu sia sriuba verda. Pabijojai?:)
AtsakytiPanaikintiDiana - na knygoje buvo čederis, tai nekeičiau nieko :) nebijau stiltono, tik nesu mačius Lietuvoj jo - gal kad neieškojau? :)
AtsakytiPanaikintiAs maciau paskutiniame Jamio zurnale. Galima gal Rokfora imti.
AtsakytiPanaikintiNa aš to žurnalo neturiu :) bet manau su bet kuriuo mėgstamu/skaniu sūriu ši sriuba būtų puiki :)
AtsakytiPanaikinti