Gardėsio kepykla nustebino dovana - nemažu duonos gaminių rinkiniu. Tarp jų buvo ir batonas (kuris šiaip jau mūsų namuose retas svečias). Ne šiaip koks, o su moliūgais, pomidorais ir bazilikais. Tokiai duonai ir viršaus reikia ypatingo, tad prisiminiau senus gerus jaukiausius karštus sumuštinius su sūriu ir pagaminau pikantiškesnę jų versiją.
Reikės:
100 g fermentinio sūrio
2 kiaušinių
skiltelės česnako
žiupsnelio rūkytos paprikos
2 arb. š. smulkintų saulėje džiovintų pomidorų
šviežiai maltų juodųjų pipirų
8 riekių mėgstamo batono
aliejaus kepimui
Sūrį sutarkuokite ir suberkite į dubenį. Įmuškite kiaušinį, įspauskite skiltelę česnako, pagardinkite rūkyta paprika, įmaišykite saulėje džiovintus pomidorus ir įberkite pipirų.
Keptuvėje įkaitinkite aliejaus. Ant batono riekės užtepkite sūrio mišinio. Dėkite kepti apteptąja puse į keptuvę. Kai sūris kiek apskrus - apverskite ir paskrudinkite apačią.
Skanaus :)
Reikės:
100 g fermentinio sūrio
2 kiaušinių
skiltelės česnako
žiupsnelio rūkytos paprikos
2 arb. š. smulkintų saulėje džiovintų pomidorų
šviežiai maltų juodųjų pipirų
8 riekių mėgstamo batono
aliejaus kepimui
Sūrį sutarkuokite ir suberkite į dubenį. Įmuškite kiaušinį, įspauskite skiltelę česnako, pagardinkite rūkyta paprika, įmaišykite saulėje džiovintus pomidorus ir įberkite pipirų.
Keptuvėje įkaitinkite aliejaus. Ant batono riekės užtepkite sūrio mišinio. Dėkite kepti apteptąja puse į keptuvę. Kai sūris kiek apskrus - apverskite ir paskrudinkite apačią.
Skanaus :)