Obuolių pyragų būti per daug tiesiog negali. Šis - iš Renatos knygos "Sezoninė virtuvė". Rekomenduoju - traškus paviršėlis šiam pyragui suteikia kažką tooookio.
Originale pyragas buvo su džiovintomis slyvomis, tačiau aš jų neturėjau, manau labai nenukentėjo, o jei jas mėgstate - įdėkite 100 g ir pamirkykite prieš tai obuolių sultyse.
Kepiau 28 cm skardoje (geriau būtų 24 cm - būtų storesnis)
500 g obuolių
130 g sviesto
130 g cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
160 g miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
0,5 citrinos žievelės
1 valg. š. cinamono
1 valg. š. rudojo cukraus
1-2 valg. š. aguonų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Obuolių nulupkite, supjaustykite skiltelėmis.
Sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir išplakite.
Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Užmaišykite tirštą tešlą. Įtarkuokite citrinos žievelę. Į tešlą įmaišykite dalį obuolių, likusius palikite papuošimui.
Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Papuoškite likusiomis obuolių skiltelėmis. Pabarstykite cinamonu, cukrumi ir aguonomis.
Kepkite 50 minučių, ar iškepęs patikrinkite pagaliuku.
Skanaus :)
Pagal. R. Ničajienė "Sezoninė virtuvė", psl. 262
Originale pyragas buvo su džiovintomis slyvomis, tačiau aš jų neturėjau, manau labai nenukentėjo, o jei jas mėgstate - įdėkite 100 g ir pamirkykite prieš tai obuolių sultyse.
Kepiau 28 cm skardoje (geriau būtų 24 cm - būtų storesnis)
500 g obuolių
130 g sviesto
130 g cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
160 g miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
0,5 citrinos žievelės
1 valg. š. cinamono
1 valg. š. rudojo cukraus
1-2 valg. š. aguonų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Obuolių nulupkite, supjaustykite skiltelėmis.
Sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir išplakite.
Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Užmaišykite tirštą tešlą. Įtarkuokite citrinos žievelę. Į tešlą įmaišykite dalį obuolių, likusius palikite papuošimui.
Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Papuoškite likusiomis obuolių skiltelėmis. Pabarstykite cinamonu, cukrumi ir aguonomis.
Kepkite 50 minučių, ar iškepęs patikrinkite pagaliuku.
Skanaus :)
Pagal. R. Ničajienė "Sezoninė virtuvė", psl. 262
8 comments
Labai skaniai atrodo, turėtų būt skanu obuoliai su aguonom :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanus ir purus :)
PanaikintiSkamba įdomiai - reikės paviršėlio idėją pritaikyti kokiam pyragui :)
AtsakytiPanaikintiJis tikrai skanus ir traškus - pagerins net paprastą pyragą :)
PanaikintiSmagu, kad išbandei :) O džiovintos slyvos pyragui suteikia papildomo skonio, kitą kartą pabandyk ;)
AtsakytiPanaikintiNebuvo jų spintelėje, o parduotuvėn keliaut nebesinorėjo. Skanu buvo ir be jų :)
PanaikintiPuikus pyragas. Su šeima iš karto pusę sunaikinom. Tiesiog sunku atsispirti :)
AtsakytiPanaikintiTikiuosi kepsite dar ne kartą :)
Panaikinti