obuoliai

Obuolių pyragas su migdolais

10:10

Ruduo - man visad obuolių pyragų metas. Net keista, kad šiemet pirmąjį iškepiau taip vėlai. Proga ta, kad praeitą savaitgalį lankėmės kaime ir gavom fantastiškai skanių raudonskruosčių. Tiesa, tokį kiekį, kad paprastai suvalgyti nepavyks :)
Pyragas lengvai paruošiamas ir puikiai tiks, kai reikės sunaudoti 3-4 trynius, kadangi jame nėra baltymų.Obuolius galite keisti kriaušėmis, slyvomis, ar, kaip buvo originale, abrikosais. Rinkitės rūgštesnius vaisius - maniškis buvo toks saldus, kad kitam kartui gaminčiau dėdama mažiau cukraus (receptas jau su mažesniu cukraus kiekiu).
Maža smulkmena - pagaliau imu pratintis prie maisto svarstyklių, tad nuo šiol kiekvienas gramas - tikras :)

Obuolių pyragas su migdolais
28 cm skarda

Tešla:

200 g miltų
120 g sviesto
2 val. š. šalto vandens
žiupsnis druskos

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Miltus su sviestu ir druska išsukite kombainu iki trupinių. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Tešlą iškočiokite ir išklokite formą su krašteliais.

Įdaras:
~7 obuoliai
150 ml grietinės
3 tryniai
120 g cukraus
30 g miltų

30 g migdolų plokštelių
1 valg. š. cukraus

Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir sudėkite ant tešlos, padengdami visą paviršių. Grietinę sumaišykite su cukrumi, miltais ir tryniais, užpilkite ant obuolių. Kepkite 30 minučių, tuomet pyragą ištraukite, apibarstykite migdolų plokštelėmis ir kepkite dar 10-15 minučių arčiau viršutinio kaitinimo elemento, kad migdolai gražiai parustų.

Skanaus :)

Pagal Braškės su pipirais receptą

You Might Also Like

12 comments

  1. Labai ačiū, būtinai išbandysiu :) Ruduo - tikrai nuostabus, mano labai mylimas, metų laikas, ir be obuolių pyragų jis tikrai neįsivaizduojamas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Puikiam, auksiniam metui - puikus ir pyragas :) tikiuosi patiko

      Panaikinti
    2. Išbandžiau - labai patiko, ypač gardi tokia, rodos, paprasta tešla :) Tiesa, dar įdėjau saujelę džiov. spanguolių bei razinų, įbėriau cinamono ir malto muskato. O migdolus pakeičiau susmulkintais ir pakepintais lazdyno riešutais. Ačiū už receptą :)

      Panaikinti
    3. Skamba super gerai! Smagu, kad eksperimentuojate ;)

      Panaikinti
  2. Man ruduo taip pat obuolių metas. Obuolių pyragų niekad nebus perdaug :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Svarstyklės-būtinas prietaisas, manau. Aš jau neįsivaizduoju savo virtuvės be jų. Jos praverčia sveriant ne tik ingredientus patiekalams ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kam dar? Na iki šių metų sėkmingai be jų gyvenau, bet prisireikė, nes užsimaniau kepti macarons :D

      Panaikinti
  4. Nuostabiai atrodantis pyragas! Ir dar: buvau labai pasiilgusi naujų įrašų GP magijoje :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui, Kristina. Magistras ir darbai atima dalį laiko, tad dažniau grįžusi namo noriu ne į virtuvę, o į lovą, deja... Bet tikiuosi sausio mėnesį krūvis apmažės ir viskas bus gerai :)

      Panaikinti
  5. O man truputi truko aiskumo kaip ta pyraga gaminti.. Obuolius reikia supjaustyti ar sutrinti? Jei pjaustyti tai geriau smulkiau ar stambiau?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Obuoliai pjaustomi pagal jūsų norą - jei mėgstate traškius gabalėlius, tuomet stambiau, o jei ne - smulkiau.

      Panaikinti