Pyragas su proga - draugo iš Anglijos grįžimui.
Tolimesni bandymai Electrolux konvekcinės krosnelės - pagaliau supratau, ką reiškia kepti "ant 180". Ir kaip smagu, kai biskvitas iškepa per lygiai tiek, kiek nustatei. Ir būna be galo puikus. Kaip šis. Šokoladiniu vis tik jo vaidinti nesiryžtu - per mažai jame kakavos. O biskvitas išties puikus, lengvas. Įsivaizduočiau šio pyrago vasarišką variantą su jogurtiniu kremu ir vaisiais.
Pastaba - puodelis 250ml
Reikės:
Reikės:
Tešlai
1 3/4 puodelio miltų
1 3/4 puodelio miltų
1/4 puodelio nesaldintos kakavos miltelių
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
4 didelių kiaušinių (kaimiški idealu)
1 puodelio cukraus
225g kambario temperatūros sviesto arba kepinių margarino
Vanilės (tik nenaudokit pirktinės esencijos - ji visai nepanaši ir priduos sintetinį skonį)
Pertepimui
1/2 puodelio nesaldintos kakavos miltelių
1 1/4 puodelio cukraus pudros
4 šaukštų lydyto sviesto
3 šaukštų pieno
Tešlai išplakite cukrų, kiaušinius, vanilę ir sviestą. Į šį mišinį suberkite miltus persijotus su kakava ir kepimo milteliais. Įmaišykite 2 šaukštus karšto vandens. Padalinkite tešlą į dvi skardas ir kepkite 35-40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kol kepa pertepimui sumaišykite visus ingredientus. Jei masė per tiršta įmaišykite dar šaukštą ar du pieno.
Iškepusius biskvitus ataušinkite 5 minutes skardoje, tada palikite atvėsti ant grotelių.
Atvėsusius biskvitus pertepkite kakaviniu kremu.
Skanaus :)
Šaltinis: The Ilustrated Quick cook, nemokamai parsisiųsti galima čia