Salotoms reikės:
Lietuviškų salotų
Fetos sūrio
Gervuogių
Pekaninių karijų
Alyvuogių aliejaus
Šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gardu patiektos su šviežios čiabatos riekele.
Kada jūs sužinojote apie sardines? Aš turbūt kokiais 1995 metais (o gal kiek vėliau? Nors skaityti išmokau dar darželyje) iš smagios knygelės vaikams „Donaldas ir lepečkojė pica“.
Salotos vadinamo Viduržemio jūros stiliaus – šviežios daržovės, brinzos sūris. Sardinės čia atsidūrė kaip prieskonis ir papildomas baltymų šaltinis. Į kompaniją būtų puikiai tikęs raudonas svogūnas, tačiau jo nenusipirkau. Paskanaukite – sotu, maistinga, maloniai trašku.
1 porcijai reikės:
100 g konservuotų avinžirnių
1 vidutinio dydžio trumpavaisio agurko
5 mažųjų slyvinių ar vyšninių pomidorų
20 g brinzos sūrio (galite keisti feta)
2 aliejuje konservuotų sardinių
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Plokščialapių petražolių
1 skiltelės citrinos
Į dubenį sudėkite avinžinius, supjaustytą agurką, perpus perpjautus pomidorus. Užtrupinkite sūrio. Sudėkite sardines ir apšlakstykite 1 šaukštu aliejaus nuo jų. Užberkite pipirų, pagardinkite petražolėmis ir patiekite su skiltele citrinos.
Skanaus!
Turint du vaikus – itin purių blynų receptas privalo būti receptų asortimente. Iškepiau, pasidalinau savo asmeninio Instagram story ir sulaukiau tiek žinučių su klausimu „kaip“, kad nusprendžiau pasidalinti ir blog’e. Gal jo niekas jau neskaito, bet aš pati grįžtu ir gaminu tai, kas patiko ir puikiai pavyko kadais. Gal ir dar kažkam pravers, kas ieškos paprasto itin purių blynų recepto.
Išeis apie 18-20 blynų, kurių užteks 3-4 valgytojams.
Pasiimkite standartinį puodelį – tokį kur telpa 200-240 ml. arba standartinį amerikietišką matavimo puodelį. Čia pirma paslaptis, kadangi receptas amerikietiškas, tad viskas paremta tūriu, o ne gramais.
Reikės:
2 puodelių miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. sodos (itin rekomenduotina! Tačiau skaitykite pastabą po receptu)
2 valg. š. cukraus (aš nedėjau, kadangi skanavo ir 2 m. vaikas)
Žiupsnelio druskos
Vanilės
2 puodelių kefyro
2 didelių kiaušinių
Pirmiausia sumaišyti visus sausus ingredientus. Tuomet ant viršaus pilkite 2 puodelius kefyro ir įmuškite 2 didelius kiaušinius. Greitai išmaišykite šakute, bet neplakite.
Leiskite 10 min pastovėti. Čia antroji paslaptis – soda sureaguos su kefyru ir išpurens tešlą prieš kepant, o kepimo milteliai papildomai blynus išpūs reaguodami su karščiu.
Kepkite įkaitintame aliejuje po maždaug 2/3 minutes iš abiejų pusių.
Pastaba: jei esate itin jautrus sodai kepiniuose – bandykite ją pakeisti papildomu šaukšteliu kepimo miltelių. Negaliu garantuoti, kas bus tokie pat purūs, tačiau tai gali būti išeitis jums :)
Skanaus!
Labas! Aš Indrė. Mėgstu maistą bei dalintis kasdienybės trupiniais