Pirmas gamintas receptas iš Oliverio Italijos :)
Tikrai geras dalykėlis, draugas įvertino, kad įdaras puikiai tiktų ant crostini (paskrudintos čiabata duonos) :)
Reikės:
100g rikotos (reiktų trapios, bet naudojau paprastą, kitokios neradau)
1 citrinos žievelė smulkiai tarkuota
0,5 čili pipiro, susmulkinto be sėklyčių
2 šaukštai smulkintų šviežių mairūnų arba raudonėlių (neturėjau, naudojau džiovintą mišinį)
druska
juodieji pipirai
smulkiai tarkuoto parmezano gera sauja
10 didelių pievagrybių
alyvuogių aliejaus
Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių. Į dubenį sudėti rikotą, citrinos žievelę, pipirą, druskos, pipirų, parmezano, prieskoninių žolelių. Viską išsukti iki vientisos masės.
Pievagrybių kotelius nulaužti. Truputį aliejaus sumaišyti su druska ir pipirais, į jį merkti grybų kepurėles ir dėti į skardą. Į kepurėles krauti rikotos mišinį, apibarstyti parmezanu ir kepti apie 15 minučių, kol parus viršus. Skanaus :)
Pagal Jamie Oliver "Mano Italija"
100g rikotos (reiktų trapios, bet naudojau paprastą, kitokios neradau)
1 citrinos žievelė smulkiai tarkuota
0,5 čili pipiro, susmulkinto be sėklyčių
2 šaukštai smulkintų šviežių mairūnų arba raudonėlių (neturėjau, naudojau džiovintą mišinį)
druska
juodieji pipirai
smulkiai tarkuoto parmezano gera sauja
10 didelių pievagrybių
alyvuogių aliejaus
Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių. Į dubenį sudėti rikotą, citrinos žievelę, pipirą, druskos, pipirų, parmezano, prieskoninių žolelių. Viską išsukti iki vientisos masės.
Pievagrybių kotelius nulaužti. Truputį aliejaus sumaišyti su druska ir pipirais, į jį merkti grybų kepurėles ir dėti į skardą. Į kepurėles krauti rikotos mišinį, apibarstyti parmezanu ir kepti apie 15 minučių, kol parus viršus. Skanaus :)
Pagal Jamie Oliver "Mano Italija"