Kai pamačiau šį kepinį Lecker desertų žurnale - supratau, kad kepsiu. Tai nebuvo mano pirmasis kepinys su burokėliais (ankstesnis čia), tačiau šis suviliojo savo tamsia spalva.
Burokėlių čia visiškai nesijaučia, tačiau jie duoda nerealų purumą ir drėgnumą. Keksas 3 dienas puikiai laikosi (jei nėra suvalgytas visas iš karto). Labai labai rekomenduoju išbandyti!
36 keksiukai
375g virtų burokėlių (nesūdytų)
300ml beskonio aliejaus
5 dideli kiaušiniai
275g miltų
3 arb. š. kepimo miltelių
100g kakavos
400g cukraus
vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Burokėlius maisto kombainu susmulkinkite iki piurė. Įmaišykite aliejų, kiaušinius ir gerai išplakite. Suberkite cukrų ir vėl gerai išplakite.
Suberkite miltų, kepimo miltelius, kakavą, vanilinį cukrų, druską ir vėl išmaišykite.
Pripildykite 3/4 popierinių formelių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kol įsmeigtą pagaliuką ištrauksite sausą.
Skanaus :)
Pagal Lecker Bakery Vol. 3.
Burokėlių čia visiškai nesijaučia, tačiau jie duoda nerealų purumą ir drėgnumą. Keksas 3 dienas puikiai laikosi (jei nėra suvalgytas visas iš karto). Labai labai rekomenduoju išbandyti!
36 keksiukai
375g virtų burokėlių (nesūdytų)
300ml beskonio aliejaus
5 dideli kiaušiniai
275g miltų
3 arb. š. kepimo miltelių
100g kakavos
400g cukraus
vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Burokėlius maisto kombainu susmulkinkite iki piurė. Įmaišykite aliejų, kiaušinius ir gerai išplakite. Suberkite cukrų ir vėl gerai išplakite.
Suberkite miltų, kepimo miltelius, kakavą, vanilinį cukrų, druską ir vėl išmaišykite.
Pripildykite 3/4 popierinių formelių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kol įsmeigtą pagaliuką ištrauksite sausą.
Skanaus :)
Pagal Lecker Bakery Vol. 3.