Jau yra šviežių bulvių! Tiesa ne Lietuvoj, o Olandijoj. Bet vistiek :) labai laukiu, nes jos tokios skanios, ir pats geriausias dalykas, kad gaminant jų nereikia skusti :)
Taigi, dviems kūdiems studentams reikės:
10 mažų bulvyčių (manosios iš Rimi)
150g lieknos liesos varškės (panaši į grūdėtą)
3 skiltelių česnako
keleto svogūnų laiškų
90g + 20g sviesto
Taigi, dviems kūdiems studentams reikės:
10 mažų bulvyčių (manosios iš Rimi)
150g lieknos liesos varškės (panaši į grūdėtą)
3 skiltelių česnako
keleto svogūnų laiškų
90g + 20g sviesto
žiupsnio druskos
Bulves nuplaunam, įpjaunam kryžmai, sudedam į kepimo indą išklotą folija, įpilam vandens mažiau nei iki pusės bulvių. Pašaunam į orkaitę. Mano barake 250 laipsnių buvo pats tas. Tuo metu gaminam varškės pagardą. Česnaką išspaudžiam, svogūnų laiškus sukapojam, sumaišom su varške. Sviestą 90g išlydyti, supilti į varškę. Išmaišyti ir apdengus maišeliu padėti į šaldytuvą. Kai bent pusė vandens nugaruoja, uždedam po mažą gabaliuką sviesto ant kiekvienos bulvės. Man iškepę viskas per 1,5h.
Patiekiam karštas bulves su varške.
Skanaus :)
Bulves nuplaunam, įpjaunam kryžmai, sudedam į kepimo indą išklotą folija, įpilam vandens mažiau nei iki pusės bulvių. Pašaunam į orkaitę. Mano barake 250 laipsnių buvo pats tas. Tuo metu gaminam varškės pagardą. Česnaką išspaudžiam, svogūnų laiškus sukapojam, sumaišom su varške. Sviestą 90g išlydyti, supilti į varškę. Išmaišyti ir apdengus maišeliu padėti į šaldytuvą. Kai bent pusė vandens nugaruoja, uždedam po mažą gabaliuką sviesto ant kiekvienos bulvės. Man iškepę viskas per 1,5h.
Patiekiam karštas bulves su varške.
Skanaus :)