Savaitgalį apsirgau, todėl dieną tenka leisti namie. Bet iš manęs labai prastas ligonis - vos tik temperatūra nukrito puoliau maišyti tešlą iš nesenai įgytos knygutės "Bandelės" (prastas vertimas iš "Muffins"http://pigu.lt/knygos_muzika_dvd_zaidimai/knygos/paragauk_bandeles?id=34841). Išsirinkusi receptą nesitikėjau, kad keksiukai išeis tokia geri - purūs, lengvučiai ir pagaliau užtektinai saldūs :) švelnus apelsinų prieskonis kutena nosį ir atrodo jauti pavasarį (bent jau kambaryje, pro kurio langus plieskia saulė)...
Reikės:
150g šokolado (50proc kakavos)
90g sviesto (tikrojo, ne mišinio)
2 puodeliai su trupučiu miltų
4 šaukštai nesaldintos kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis drukos
4 šaukštai cukraus
2 kiaušiniai
250ml pieno
1 šaukštas smulkiai tarkuotos apelsino žievelės
sauja maltų riešutų
Sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską, cukrų ir kepimo miltelius. Į miltų masę sudėkite kiaušinius, pieną ir žievelę, riešutus. Išmaišius tešla turi būti gan tiršta - jei per skysta įdėti dar porą šaukštų miltų. Išlydykite kartu sviestą ir šokoladą (garų vonelėje, arba mikrobangėje (joje šildyti iki minutės)) ir sudėkite į tešlą. Išmaišyti iki vientisos masės. Kepti 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Beje - tešla labai puikiai kyla, tai neverta dėti į indelį daugiau nei dviejų kupinų tešlos šaukštų - lipa per viršų :)
Skanaus ;)
PISTACIJŲ TIRAMISU BE KIAUŠINIŲ
Prieš 2 valandas
0 comments