No meat

Šviežios bulvės su varškės pagardu

21:44

Jau yra šviežių bulvių! Tiesa ne Lietuvoj, o Olandijoj. Bet vistiek :) labai laukiu, nes jos tokios skanios, ir pats geriausias dalykas, kad gaminant jų nereikia skusti :)

Taigi, dviems kūdiems studentams reikės:
10 mažų bulvyčių (manosios iš Rimi)
150g lieknos liesos varškės (panaši į grūdėtą)
3 skiltelių česnako
keleto svogūnų laiškų
90g + 20g sviesto

žiupsnio druskos

Bulves nuplaunam, įpjaunam kryžmai, sudedam į kepimo indą išklotą folija, įpilam vandens mažiau nei iki pusės bulvių. Pašaunam į orkaitę. Mano barake 250 laipsnių buvo pats tas. Tuo metu gaminam varškės pagardą. Česnaką išspaudžiam, svogūnų laiškus sukapojam, sumaišom su varške. Sviestą 90g išlydyti, supilti į varškę. Išmaišyti ir apdengus maišeliu padėti į šaldytuvą. Kai bent pusė vandens nugaruoja, uždedam po mažą gabaliuką sviesto ant kiekvienos bulvės. Man iškepę viskas per 1,5h.
Patiekiam karštas bulves su varške.
Skanaus :)

You Might Also Like

6 comments

  1. Yra yra :) Jų visuomet būna (beveik). Nusiperkam kartais kai norisi kažko šviežio, bet tai labai abejotina man ten jų kokybė ir auginimo būdas. anyway, nekreipiam dėmesiaus ir valgom :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai matyt as truputi akla ir tik dabar uzmaciau :> buciau seniai pirkus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turbūt todėl tie studentai ir kūdi, nes bulvytės mažos, o varškė - "liekna"... :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na nezinau, nesijauciu labai kuda :D tiesiog didesnio kiekio dviese neiveikiam ir tiek :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. šakės.. kaip mėgstu šitokias bulves. Net seilė bėgt ėmė :))
    tik kad va, retai pasimėjauju..

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tai jau pats laikas - parduotuvėse jau yra olandiškas derlius ;)

    AtsakytiPanaikinti