Puikus iššūkis - labai skanus pyragas. Drėgnas, saldus. Man tik nepavyko gražiai ant slyvų uogienės užtepti šokolado, bet skoniui tai įtakos neturėjo. Gailiuosi, kad dariau iš 3/5 sudėtinių dalių - jis tikrai vertas būti pagamintas visas.
100 g sviesto
100 g cukraus
1 žiupsnelio druskos
5 kiaušinių trynių
200 g maltų riešutų (naudojau lazdyno riešutus)
pusės tarkuotos citrinos žievelės
400 g virtų sumaltų bulvių (sutryniau šakute, apie 2 puodelių reiktų)
75 g manų kruopų
3 AŠ kepimo miltelių
sviesto skardai ištepti
3-4 VŠ džiūvėsių/miltų pabarstymui
5 kiaušinių baltymų
Aptepimui:
3 VŠ abrikosų džemo (naudojau slyvų uogienę ir nedėjau vandens)
3 VŠ vandens.
Glaistui:
100 g šokolado
20 g sviesto
2 VŠ vandens (nedėjau vandens)
Sviestą iki purumo išsukite su cukrumi ir druska, po vieną įplakite trynius, įmaišykite riešutus, citrinos žievelę, bulves, manų kruopas ir kepimo miltelius. Tešlą 15 minučių atidėkite į šalį.
Tuo tarpu sviestu išteptą skardą pabarstykite džiūvėsėliais/miltais.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į bulvių masę.
Kepkite apie 45 minutes 200 laipsnių temperatūroje (mano orkaitėje tiek kepė 16cm skersmens, tad žiūrėkite pagal jūsiškę). Atvėsinkite ant grotelių.
Abrikosų džemą sumaišykite su vandeniu ir aptepkite pyrago paviršių. Šokoladą su sviestu ir vandeniu ištirpinkite karšto vandens vonelėje, gerai išmaišykite ir apliekite pyragą.
Skanaus :)
Receptas čia