Darbai, pavasariniai vėjai ir pamėgti receptai šiuo metu mano gyvenime. Laikas ir man žengti į pavasario virtuvę :)
Ryškus, skanus, šildančios spalvos pyragas su morkomis. Tiks tiems, kurie mano, jog nemėgsta kepinių su morkomis arba nori kažką "išmokyti" mėgti pyragus su jomis.
Truputį dietinis, nes nėra toks riebus, kaip kiti jo giminaičiais, o jei nedėsit šokolado pasak Cooking Light gausite iš 100g mažiau nei 300 kalorijų, tad tikrai verta kepti (manasis be kreminio viršaus, tad kalorijų dar labiau sumažėja).
Beje skaniausias jis kitą dieną palaikytas šaldytuve ir svarbu neperkepkite.
Ryškus, skanus, šildančios spalvos pyragas su morkomis. Tiks tiems, kurie mano, jog nemėgsta kepinių su morkomis arba nori kažką "išmokyti" mėgti pyragus su jomis.
Truputį dietinis, nes nėra toks riebus, kaip kiti jo giminaičiais, o jei nedėsit šokolado pasak Cooking Light gausite iš 100g mažiau nei 300 kalorijų, tad tikrai verta kepti (manasis be kreminio viršaus, tad kalorijų dar labiau sumažėja).
Beje skaniausias jis kitą dieną palaikytas šaldytuve ir svarbu neperkepkite.
2 puodeliai (480ml) miltų (405D tipo)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 1/2 šaukštelio cinamono
žiupsnis druskos
3 vidutinės morkos
1 1/2 puodelio (360ml) cukraus
6 šaukštai sviesto
3 dideli kiaušiniai
1/2 puodelio (120ml) pasukų (naudojau su slyvomis, bet tinka ir paprastos)
50g juodojo šokolado
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Sutarkuokite morkas ir sumaišykite jas su miltų mišiniu.
Cukrų išsukite su sviestu. Įmuškite vieną kiaušinį, gerai išsukite ir taip kartokite, kol sudėsite visus kiaušinius. Supilkite cukraus-kiaušinių masę į miltų mišinį, supilkite pasukas. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Šokoladą sukapokite gabaliukais ir sudėkite į tešlą.
Šaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 30-50 minučių, kol įsmeigus pagaliuką jį ištrauksite sausą. Ataušinkite ir padėkite šaltai bent porai valandų.
Skanaus :)
Šaltinis My recipes
6 comments
Aš viena iš tų norinčių išmokti mokrų pyragus, nes nors man jie labai patinka vis dar neprisiruošiau išsikept! Aš tikriausiai viršų kuo nors nuodėmingu užglaistyčiau, visai kaip toj kepyklėlėj prie darbo.. :)
AtsakytiPanaikintiTai kad nėra ko nemokėti :) jei visad išeina per daug šlapi - reikia sutarkavus morkas jas užpilti trupučiu cukraus ir palikti. Susidariusias sultis išpilti/išgerti. Arba jei turi sulčiaspaudę pyragams naudok nuo morkų likusius tirščius ;)
PanaikintiLabai skanus :) Ačiū už receptuką ;)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko :)
PanaikintiKuo galima pakeisti pasukas?
AtsakytiPanaikintiSveiki, galite jogurtu, kefyru. O kodėl nenorite naudoti pasukų?
Panaikinti