Dar vienas itin gardus receptas su šamu. Primenu, kad jo įsigyti galite susisiekę el. paštu vita.m@ambasadoriai.lt, o daugiau informacijos rasite paspaudę čia.
Šis padažas tikrai ypatingas ir patiks aštrumynų mėgėjams. O žuvies ypatingai nemarinavau, nes gerai žuviai reikia tik trupučio pagardų, kad ji suskambėtų. Vyriška (ar mėgstanti aštriai) auditorija tikrai įvertins šį padažą - niekad nepagalvotum, kad toks nuostabiai tirštas jis tampa nuo bulvių.
2 porcijoms:
2 šamo filė su oda
druskos
pipirų
citrinpipirių
citrinos sulčių
5-6 bulvių
Padažui:
1 virtos bulvės (dar šiltos) + vandens kuriame virė bulvės
2 skiltelių česnako
0,5 šaukštelio kmynų
0,5 šaukštelio rūkytos paprikos
druskos
citrinos sulčių pagal skonį
alyvuogių aliejaus
Užkaiskite virti stambiai pjaustytas bulves. Nepamirškite pasūdyti.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Šamo filė pagardinkite druska, pipirais ir citrinų sultimis, dėkite į indą išklotą kepimo popieriumi.
Pradėkite ruošti padažą: į trynimui skirtą indelį įspauskite česnako skilteles (galite sudėti ir smulkiai kapotas) arba dėkite viską į rankinio smulkintuvo (blenderio) indą. Ten pat dėkite kmynus ir rūkytą papriką. Viską gerai ištrinkite. Įberkite šiek tiek druskos, įspauskite citrinos sulčių.
Į įkaitintą orkaitę dėkite šamo filė ir kepkite 7-9 minutes, kol žuvis pašviesės ir lengvai lupsis nuo odos.
Išvirusias bulves nusunkite į indą. Vieną bulvę sudėkite į padažą ir sutrinkite šakute iki vientisos košės. Įpilkite šaukštelį aliejaus. Kad būtų skysčiau (bet ne riebiau) įpilkite bulvių nuoviro iki norimos konsistencijos. Gerai išmaišykite, paragaukite - jei reikia įdėkite dar šiek tiek druskos ar citrinos sulčių.
Tiekite žuvį su virtomis bulvėmis, viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Skanaus :)
Pagal Spanish cooking
Šis padažas tikrai ypatingas ir patiks aštrumynų mėgėjams. O žuvies ypatingai nemarinavau, nes gerai žuviai reikia tik trupučio pagardų, kad ji suskambėtų. Vyriška (ar mėgstanti aštriai) auditorija tikrai įvertins šį padažą - niekad nepagalvotum, kad toks nuostabiai tirštas jis tampa nuo bulvių.
2 porcijoms:
2 šamo filė su oda
druskos
pipirų
citrinpipirių
citrinos sulčių
5-6 bulvių
Padažui:
1 virtos bulvės (dar šiltos) + vandens kuriame virė bulvės
2 skiltelių česnako
0,5 šaukštelio kmynų
0,5 šaukštelio rūkytos paprikos
druskos
citrinos sulčių pagal skonį
alyvuogių aliejaus
Užkaiskite virti stambiai pjaustytas bulves. Nepamirškite pasūdyti.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Šamo filė pagardinkite druska, pipirais ir citrinų sultimis, dėkite į indą išklotą kepimo popieriumi.
Pradėkite ruošti padažą: į trynimui skirtą indelį įspauskite česnako skilteles (galite sudėti ir smulkiai kapotas) arba dėkite viską į rankinio smulkintuvo (blenderio) indą. Ten pat dėkite kmynus ir rūkytą papriką. Viską gerai ištrinkite. Įberkite šiek tiek druskos, įspauskite citrinos sulčių.
Į įkaitintą orkaitę dėkite šamo filė ir kepkite 7-9 minutes, kol žuvis pašviesės ir lengvai lupsis nuo odos.
Išvirusias bulves nusunkite į indą. Vieną bulvę sudėkite į padažą ir sutrinkite šakute iki vientisos košės. Įpilkite šaukštelį aliejaus. Kad būtų skysčiau (bet ne riebiau) įpilkite bulvių nuoviro iki norimos konsistencijos. Gerai išmaišykite, paragaukite - jei reikia įdėkite dar šiek tiek druskos ar citrinos sulčių.
Tiekite žuvį su virtomis bulvėmis, viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Skanaus :)
Pagal Spanish cooking
8 comments
O! Indre, čia iš tos mano knygos? Atrodo labai skaniai :)
AtsakytiPanaikintiTaip iš tavo ;) labai geras receptas padažiuko - su žuvim ar švelnia mėsa idealus :)
PanaikintiPadažas man labai patinka, reikės pabandyt kitą kartą prie keptos lašišos padaryt, o tai maniškis skundžias, kad jam trūksta padažo :)
AtsakytiPanaikintiPrie bet kurios žuvies jis manau puikiai tiks - o mes jį net ir prie bulvių jau darom (bulvių padažas su bulvėmis xi :) ).
PanaikintiMan irgi labai patiko padažiukas. Ir šiaip šamas dalykas geras :)
AtsakytiPanaikintiTikrai, kad puikus. Kitą sykį manau kepčiau visą druskoje su kokiu "naglu" pilvo įdaru.
PanaikintiO kuo pakeist rūkytą papriką?
AtsakytiPanaikintiTiesiog aitria paprika, kitokia paprika arba nusipirkti rūkytos - net ir maximoj jos yra :)
Panaikinti