Iškepkit mamai keksą! Šis išeina drėgnas ir purus, labai švelnaus skonio. Naktinis kepinys su kambarioke, bet puikiai tinka kepti ir dieną ;) Nepeikit dėl foto, nes labai norėjau pasidalinti prieš sekmadienį - šis keksas tobulas!
Reikės:
150g minkšto sviesto arba kepinių margarino (naudojau Rama)
200g cukraus
2 šaukštelių vanilinio cukraus
3 kiaušinių
250g rikotos
200g miltų (naudojau Karališkus)
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
100g šokolado (naudojau įvairų - juodą, pienišką, kapotus Karakumus)
Sviestą išsukite su cukrumis iki purios masės. Sudėkite kiaušinius ir rikotą ir vėl gerai išsukite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į rikotos-kiaušinių masę. Truputį pamaišykite, suberkite šokoladą ir maišykite tol, kol neliks gumuliukų.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą (viršus tapo tamsiai rudas ir plyšo). Skaniausias atvėsęs su saldžia kakava :)
Skanaus :)
P.s. kadangi keksas švelnaus ir vientiso skonio, jam "cinkelio" galėtų suteikti citrinų kremas/džemas
Reikės:
150g minkšto sviesto arba kepinių margarino (naudojau Rama)
200g cukraus
2 šaukštelių vanilinio cukraus
3 kiaušinių
250g rikotos
200g miltų (naudojau Karališkus)
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
100g šokolado (naudojau įvairų - juodą, pienišką, kapotus Karakumus)
Sviestą išsukite su cukrumis iki purios masės. Sudėkite kiaušinius ir rikotą ir vėl gerai išsukite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į rikotos-kiaušinių masę. Truputį pamaišykite, suberkite šokoladą ir maišykite tol, kol neliks gumuliukų.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą (viršus tapo tamsiai rudas ir plyšo). Skaniausias atvėsęs su saldžia kakava :)
Skanaus :)
P.s. kadangi keksas švelnaus ir vientiso skonio, jam "cinkelio" galėtų suteikti citrinų kremas/džemas
Idėja iš Villa Alps