Birželio 14 dieną žurnalas Virtuvė jau 5 kartą sukvietė maisto tinklaraštininkus į jų šventę. Šį kartą šventė vyko Čiop Čiop kulinarijos studijoje Vilniuje, joje naujovę pristatė Electrolux, o gėrimais vaišino Vilniaus degtinė (spanguolių trauktinė Čepkelių su imbieriniu limonadu - puikus derinys). Gaminimui buvo atrinktas ir mano receptas, tad labai džiaugiausi. Mano komandą sudarė Beata, Skirmantė, Asta ir Aušra - tikrai šauniai pasidarbavome ;) Kitose komandose dirbo Mindaugas, Marta, Dalia-Raimonda - jie paruošė jautienos musliną su spanguolių želė ir sultinio padažu. Užkandžius Miško monai ruošė Lina, Asta E.G., Julė ir Giedrė, desertą mums paruošė Renata su Elinga, Viktorija, Sandra ir Neringa. Už sriubą atsakingas buvo Martynas. Tikiuosi nieko nepamiršau :) Už nuotraukas dėkoju Elingai iš Spoon Alley.
Salotos su žvėrienos kumpeliu ir aviečių padažu
1 degustacinė porcija 1 žmogui
saujelė gražgarsčių ir/arba mache salotų
1-2 šviežių ar šaldytų baravykų
0,25 arb. š. sviesto
Šiek tiek aliejaus kepimui
druskos
pipirų
0,5 česnako skiltelės
4-5 riekelės elnienos/šernienos/stirnienos rūkyto kumpelio
Padažui:
3 valg. š. šviežiai spaustų apelsinų sulčių
1 arb. š. lengvo alyvuogių aliejaus (light)
2-3 šviežios ar šaldytos avietės
0,5 arb. š. balzaminio acto kremo (geriausia aviečių, bet tiks ir paprastas)
žiupsnelis šviežių čiobrelių
rausvųjų pipirų (malamų/sumaltų)
kadagio uogų (malamų/sumaltų)
žiupsnelis cukraus
Salotas nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į stiklinės dugną.
Baravykus supjaustykite stambiais gabalais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų. Sudėkite grybus, apkepkite, pagardinkite druska, pipirais, įspaustu česnaku. Sudėkite grybus ant salotų. Ant viršaus dėkite plonai supjaustytą kumpelį.
Padažas: nesvylančiame puode įkaitinkite apelsinų sultis ir aliejų, sudėkite avietes. Suberkite čiobrelius, pagardinkite rausvaisiais pipirais ir kadagio uogomis. Įberti cukraus ir leisti šiek tiek pavirti - padažas turi būti saldžiarūgštis ir kiek klampus. Pabaigoje įpilkite balzaminio acto kremo. Padažą dar šiltą pilkite ant salotų ir patiekite.
Skanaus :)
Skanaus :)
Asta Villa alps foto: Jautienos muslinas kopūsto lape su bruknių želė ir bulvytėmis bei sultinio padažu
Viktorija Receptų medis foto: Užkandžių lėkštelė "Miško monai"
Elinga Spoon Alley foto: Pyragaičiai su vaniliniu kremu ir žemuogėmis, sriuba "Pelkė"