Aš labai mėgstu naminius ledus. Nedažnai juos gaminu - ledų gaminimo mašinėlę įgijau tik praėjusį lapkritį. Bet rezultatai visad džiugina. Žinau, kad vasara vis dar nedžiugina, tačiau tikiuosi, kad ji pagaliau ateis, o jūs būsite jai pasiruošę. Greipfrutas su imbieru labai gaivina. Puikiai tiks šiltai dienai.
Receptas ruoštas Debesų žurnalui.
Išeiga: apie 800 ml
400 ml raudonųjų greipfrutų sulčių (geriausia naudoti šviežiai spaustas)
200 ml ir dar 1 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 valg. š. apelsinų likerio
200 ml riebios grietinėlės (30-36% riebumo)
1 valg. š. tarkuotos greipfruto žievelės
3 cm imbiero šaknies
Į puodą supilkite 200 ml greipfrutų sulčių, suberkite 200 ml cukraus ir vanilinį cukrų. Kaitinkite ant mažos ugnies vis pamaišydami, kol cukrus ištirps.
Karštą masę supilkite į šaldyti tinkamą dubenį ir leiskite ataušti kambario temperatūroje.
Į sulčių ir cukraus mišinį supilkite likusias sultis ir likerį.
Grietinėlę šiek tiek paplakite su likusiu cukrumi. Įmaišykite ją į sulčių masę. Suberkite greipfruto žievelę.
Imbiero šaknies gabaliuką nuskuskite ir sutarkuokite smulkia trintuve – turėtumėte gauti apie 1 valg. š. tarkuoto imbiero. Jį taip pat įmaišykite į ledų masę.
Šerbetą valandai padėkite į šaldymo kamerą.
Gerai atšaldytą masę supilkite į ledų gaminimo aparatą ir, vadovaudamiesi gamintojo instrukcijomis, išsukite iki purumo (tai truks apie 30 minučių). Supilkite į švarų atšaldytą indą ir padėkite į šaldymo kamerą, kad iki galo sustingtų.
Jei ruošite ledus be šaldymo aparato, juos kas 30 minučių išimkite iš šaldymo kameros ir išplakite šakute ar šluotele, kad įmaišytumėte oro. Tai kartokite 6-7 kartus, o tuomet palikite šaldymo kameroje, kol iki galo sustings.
Prieš tiekdami palikite šerbetą kambario temperatūroje 5-10 minučių. Laikykite šaldymo kameroje ne ilgiau nei 2 mėnesius.
Skanaus :)
Receptas ruoštas Debesų žurnalui.
Išeiga: apie 800 ml
400 ml raudonųjų greipfrutų sulčių (geriausia naudoti šviežiai spaustas)
200 ml ir dar 1 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 valg. š. apelsinų likerio
200 ml riebios grietinėlės (30-36% riebumo)
1 valg. š. tarkuotos greipfruto žievelės
3 cm imbiero šaknies
Į puodą supilkite 200 ml greipfrutų sulčių, suberkite 200 ml cukraus ir vanilinį cukrų. Kaitinkite ant mažos ugnies vis pamaišydami, kol cukrus ištirps.
Karštą masę supilkite į šaldyti tinkamą dubenį ir leiskite ataušti kambario temperatūroje.
Į sulčių ir cukraus mišinį supilkite likusias sultis ir likerį.
Grietinėlę šiek tiek paplakite su likusiu cukrumi. Įmaišykite ją į sulčių masę. Suberkite greipfruto žievelę.
Imbiero šaknies gabaliuką nuskuskite ir sutarkuokite smulkia trintuve – turėtumėte gauti apie 1 valg. š. tarkuoto imbiero. Jį taip pat įmaišykite į ledų masę.
Šerbetą valandai padėkite į šaldymo kamerą.
Gerai atšaldytą masę supilkite į ledų gaminimo aparatą ir, vadovaudamiesi gamintojo instrukcijomis, išsukite iki purumo (tai truks apie 30 minučių). Supilkite į švarų atšaldytą indą ir padėkite į šaldymo kamerą, kad iki galo sustingtų.
Jei ruošite ledus be šaldymo aparato, juos kas 30 minučių išimkite iš šaldymo kameros ir išplakite šakute ar šluotele, kad įmaišytumėte oro. Tai kartokite 6-7 kartus, o tuomet palikite šaldymo kameroje, kol iki galo sustings.
Prieš tiekdami palikite šerbetą kambario temperatūroje 5-10 minučių. Laikykite šaldymo kameroje ne ilgiau nei 2 mėnesius.
Skanaus :)
4 comments
Aš iki dabar neįsigijau ledų mašinėlės, nes tada nesusilaikyčiau ir turbūt gaminčiau ir gaminčiau :D
AtsakytiPanaikintiNa aš ją turiu, bet negaminu taip dažnai - orai nelepina deja...
PanaikintiLabai gaiviai ledai atrodo, super :)
AtsakytiPanaikintiTikiuos bus išbandyti, nes skonis puikus :)
Panaikinti