Su blokioke eksperimentavom su cukinija - aš pasiūliau ant jos užberti truputį čili. Gavosi puikus antigripinis patiekalas žiemai - "pramuša" slogą net ir vasaros sezonu :]]]
Reikės (iš akies):
cukinija apie 20 cm ilgio
morka
pusė paprikos
kelios buvlytės
sūrio
grietinės
majonezo
čili miltelių
krapų
česnakų
mėgstamų prieskonių
Cukuniją nulupti, išimti vidų supjaustyti kubeliais, pabarstyti čili milteliais, pusę sudėti į kepimo indą. Uždėti tarkuotas morkas padruskinti, tada kubeliais pjaustytas paprikas. Grietinę sumaišyti su majonezu, pusę užtepti ant viršaus. Užberti tarkuoto sūrio, kad nesimatytų nieko kito. Vėl dėti cukiniją su čili, jei liko morkų. Užtepti likusią grietinę su majonezu. Bulves supjaustyti plonomis riekelėmis (aš naudojau tarką, kuri jas plonai suraikė). Apiberti prieskoniais. Pakepti 20minučių. Tada užberti sūrį ir krapus. Pakepti dar 20 minučių.
Prieš patiekiant galima nupilti susidariusį skystį.
Skanaus :)
Reikės (iš akies):
cukinija apie 20 cm ilgio
morka
pusė paprikos
kelios buvlytės
sūrio
grietinės
majonezo
čili miltelių
krapų
česnakų
mėgstamų prieskonių
Cukuniją nulupti, išimti vidų supjaustyti kubeliais, pabarstyti čili milteliais, pusę sudėti į kepimo indą. Uždėti tarkuotas morkas padruskinti, tada kubeliais pjaustytas paprikas. Grietinę sumaišyti su majonezu, pusę užtepti ant viršaus. Užberti tarkuoto sūrio, kad nesimatytų nieko kito. Vėl dėti cukiniją su čili, jei liko morkų. Užtepti likusią grietinę su majonezu. Bulves supjaustyti plonomis riekelėmis (aš naudojau tarką, kuri jas plonai suraikė). Apiberti prieskoniais. Pakepti 20minučių. Tada užberti sūrį ir krapus. Pakepti dar 20 minučių.
Prieš patiekiant galima nupilti susidariusį skystį.
Skanaus :)