Saldėsiai nuo pat ryto? Kodėl gi ne! Ypač kai įkyrų balselį viduje nuraminame, kad čia labai sveika - avižos, riešutai...
Reikės:
350g avižinių dribsnių
žiupsnis cinamono
100g migdolų riešutų
100g lazdyno riešutų
100g kokoso drožlių
60ml bekvapio aliejaus
110ml medaus
50g papajų kubelių
50g razinų
100g tamsaus šokolado
Dubenyje sumaišykite visus ingredientus išskyrus šokoladą, papajas ir razinas. Krėskite šią masę ant skardos ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kas 5 minutes ištraukite pamaišyti. Kepti tol, kol nebesimatys šviesių dribsnių, o viskas bus rusvos aukso spalvos (apie 20-30 minučių).
Į iškeptą grūdų mišinį įmaišykite papajas ir razinas. Šokoladą sukapokite gabalėliais. Jei norisi, kad dribsniai būtų apvelti šokoladu - įmaišykite šokoladą į vos pravėsusią masę. O jei mėgstate stambius gabalėlius įmaišykite šokoladą tik kai mišinys atvės.
Skanaukite su pienu, jogurtu, varške.
Skanaus :)
Vis dar pagal tą patį gerą Eglės receptą
Reikės:
350g avižinių dribsnių
žiupsnis cinamono
100g migdolų riešutų
100g lazdyno riešutų
100g kokoso drožlių
60ml bekvapio aliejaus
110ml medaus
50g papajų kubelių
50g razinų
100g tamsaus šokolado
Dubenyje sumaišykite visus ingredientus išskyrus šokoladą, papajas ir razinas. Krėskite šią masę ant skardos ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kas 5 minutes ištraukite pamaišyti. Kepti tol, kol nebesimatys šviesių dribsnių, o viskas bus rusvos aukso spalvos (apie 20-30 minučių).
Į iškeptą grūdų mišinį įmaišykite papajas ir razinas. Šokoladą sukapokite gabalėliais. Jei norisi, kad dribsniai būtų apvelti šokoladu - įmaišykite šokoladą į vos pravėsusią masę. O jei mėgstate stambius gabalėlius įmaišykite šokoladą tik kai mišinys atvės.
Skanaukite su pienu, jogurtu, varške.
Skanaus :)
Vis dar pagal tą patį gerą Eglės receptą