Kadangi su Vita susipažinom per šiųmetinį tinklaraštininkų vakarėlį - labai norėjau kažką pagaminti iš jos receptų. Šis avokadų pagardas pasitaikė kaip tik tuo metu, kai visi ingredientai buvo namie, o prie orkaitėje keptų bulvių norėjosi skanaus ir nenuobodaus padažo. Rekomenduoju ;)
1porcijai:
2 prinokusių avokadų
2 arb. šaukštelių žaliosios citrinos sulčių
0,5 arb. šaukštelio druskos
1 šaukšto ghi sviesto (arba kokoso aliejaus)
1 šaukšto garstyčių sėklų (juodų)
1 nedidelio svogūno
2 skiltelių česnako
1 arb. šaukštelio indiško kario prieskonių
1 aitrusis pipiras
Avokadus perpjaukite, išimkite kauliukus, o minkštimą išskobkite į dubenėlį, supilkite citrinos sultis, druską ir avokadą sutrinkite šakute (galite palikti ir nesutrintų gabalėlių), išmaišykite.
Į keptuvę įpilkite ghi sviesto ar kokoso aliejaus, įkaitinkite ir suberkite garstyčių sėklas. Keptuvę uždenkite, nes sėklytės įkaitintame aliejuje ims šaudyti. Nesudeginkite!
Kai šaudymas aprims, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepkite kol jis taps permatomas, tuomet suberkite susmulkintą česnaką, kario miltelius ir supjaustytą čili pipirą, išmaišykite, suskaičiuokite iki 10 ir nukelkite nuo ugnies.
Pakepintą mišinį supilkite į avokado košytę, išmaišykite ir tiekite.
Vita rašė, kad tinka valgyti kaip užtepėlę ar pagardą, su paplotėliais ar daržovėmis, arba kaip salotas. Bet mums labai patiko su bulvėmis :)
Skanaus :)
Pagal Voras tinkle
1porcijai:
2 prinokusių avokadų
2 arb. šaukštelių žaliosios citrinos sulčių
0,5 arb. šaukštelio druskos
1 šaukšto ghi sviesto (arba kokoso aliejaus)
1 šaukšto garstyčių sėklų (juodų)
1 nedidelio svogūno
2 skiltelių česnako
1 arb. šaukštelio indiško kario prieskonių
1 aitrusis pipiras
Avokadus perpjaukite, išimkite kauliukus, o minkštimą išskobkite į dubenėlį, supilkite citrinos sultis, druską ir avokadą sutrinkite šakute (galite palikti ir nesutrintų gabalėlių), išmaišykite.
Į keptuvę įpilkite ghi sviesto ar kokoso aliejaus, įkaitinkite ir suberkite garstyčių sėklas. Keptuvę uždenkite, nes sėklytės įkaitintame aliejuje ims šaudyti. Nesudeginkite!
Kai šaudymas aprims, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepkite kol jis taps permatomas, tuomet suberkite susmulkintą česnaką, kario miltelius ir supjaustytą čili pipirą, išmaišykite, suskaičiuokite iki 10 ir nukelkite nuo ugnies.
Pakepintą mišinį supilkite į avokado košytę, išmaišykite ir tiekite.
Vita rašė, kad tinka valgyti kaip užtepėlę ar pagardą, su paplotėliais ar daržovėmis, arba kaip salotas. Bet mums labai patiko su bulvėmis :)
Skanaus :)
Pagal Voras tinkle