Puikūs nesaldūs lengvai paruošiami gaminiai, tinkami valgyti su bet kokiais įdarais. Jei turite šio mėnesio "Virtuvė nuo..iki" numerį, turbūt jau matėte puikų Kalėdinį tortą ;) bet apie jį vėliau... Tokius gaminius tik didesnius močiutė visada paruošdavo Kalėdoms ir mes juos visad pūzdrais vadinom - niekad neateidavo į galvą toks mandras žodis kaip profiteroles.
Tešla lengvesnė už lengvą:
300ml vandens
150g sviesto
150g miltų
žiupsnelis druskos
5 kiaušiniai (normalūs, nemaži)
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.
Puode užvirinti vandenį su sviestu ir druska. Suberti miltus į užvirusią vandens ir sviesto masę ir gerai išsukti, kad neliktų gumulėlių.
Nukaisti. Dar truputi pasukti, bet neišplakti.
Mušti po vieną kiaušinį į puodą su užplikytais miltais, kaskart gerai išmaišant iki tešlos masės (pradžioje kiaušinis nenorės klijuotis su tešla, bet dar pasukus viskas gerai).
Ant kepimo popieriaus formuoti rutuliukus šlapiu šaukšteliu arba konditeriniu švirkštu.
Pašauti į karštą orkaitę, vidurinėn lentynon, vienu metu kepti tik 1 skardą, kad ji gautų karštį tolygiai. Kepti 12-15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, ir dar 15 minučių 160-170 laipsnių.
Ištraukus perkelti ant grotelių arba išversti į dubenį.
Viskas - belieka pasigaminti įdarą ir skanauti. Tik tiek saldūs tiek sūrūs įdarai. O jei nieko nesusigalvoja visada tinka pirktinis vanilinis įdaras ;).
Skanaus :)